• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Batman 7 proje ile TÜBİTAK Türkiye finaline katılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kentin TÜBİTAK 2204-A yarışmalarında 12 ana alanın 7’sinde birincilik alarak başarısını gösterdiğini söyledi.

Kurtaran, “TÜBİTAK projelerinin ana amacı lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Bunun yanında ülkemizde bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla; gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktadır.” dedi.

Batman’ın, bölge finalinde şehri 32 projeyle temsil ettiğini belirten Kurtaran, “52 yıldır ülkemizin gençlerine bilimi, araştırmayı, incelemeyi, tasarım yapmayı sevdiren TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Yarışması’na her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz büyük bir heyecan ve özveri ile katılmıştır. Şehrimiz bu yıl yaptığı 283 proje başvurusu ile bölge düzeyinde ikinci, ülke düzeyinde on birinci sırada yer almıştır. Başvurulan 283 proje içerisinden yapılan ön değerlendirme sonucunda bölge finalinde şehrimizi 32 proje temsil etmiştir.” diye konuştu.

Yapılan bölge sergisi sonucunda toplam 9 projelerinin bölge düzeyinde derece aldığını aktaran Kurtaran, “Bu 9 proje içerisinden 7 projemiz birincilik almıştır. Bu 7 projemiz bölgemizi temsilen Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Geriye kalan iki projemiz bir ikincilik bir üçüncülük almıştır. Salgın gibi bir zorlu süreçte vazgeçmeyerek emek veren tüm öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Türkiye finalleri için kendilerine başarılar dileriz.” dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir