• DOLAR 32.513
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2491.364
  • ...
Çalıştığım havaalanında taşıdığım çantalarda bazen içki olabiliyor ne yapmalıyım?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu " Çalıştığım havaalanında taşıdığım çantalarda bazen içki olabiliyor ne yapmalıyım?" sorusuna yanıt verdi.

Fetvada, şu ifadelere yer verildi.

"Peygamber (aleyhissalatu vesselam) sadece içkiyi içenin değil, onun oluşumuna veya tüketilmesine vesile olanların da harama ortak olduğunu belirtmiştir. Enes Bin Mâlik şöyle der: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) hamr (içki) ile ilgili (üzümü) sıkana, sıktırana, içene ve içirene, yapana, taşıyana ve taşıtana, satana ve satın alana, bağışlayana, bunun parasını yiyene lanet etti (Tirmizî, Buyû', 58, No: 1295).

Hadiste, içkiyi taşıyan kimseyle ilgili lafız mutlak şekilde varid olmuştur. Bu taşımanın çanta içerisinde veya bir başına olması ya da asıl mesleği içki taşımak olmadığı halde başka eşyaların içerisinde olması arasında bir fark yoktur. Dolayısıyla çanta ve benzeri eşyaların içerisinde içkinin olduğu kesin biliniyorsa taşınması caiz olmaz. Yalnız kişi, çalıştığı iş yerinde çantanın içerisinde bu tür şeylerin olup olmadığını araştırmak, peşine düşmek zorunda değildir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir