• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Doğu Türkistanlılardan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Komünist Çin zulmünden kaçan dinlerini ve dillerini muhafaza etmeye çalışan gençlerle bir araya gelerek Doğu Türkistan Spor ve Gelişim Derneği açtıklarını belirten Tahir Gökbayrak, gençlerin gayri ahlaki davranış ve tutumlardan uzak durmak ortak çalışma ve destek için HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etiklerini söyledi.

Gençlerin gayri ahlaki tutumlara karşı kendilerini muhafaza etmelerinin değerli olduğunu belirten İl Başkanı Elibüyük, Doğu Türkistanlı gençleri çalışmalarından ötürü tebrik ederek, "Spor, sektöre ve ranta dönüşmediği takdirde çok faydalı ve ilgilenilmesi gereken bir alan. Özellikle genç kardeşlerimizin sporla ilgilenmeleri, güzel vakitler geçirmeleri iyi. Ama gayriahlaki (uyuşturucu ve madde bağımlılığı) gibi olumsuzluklardan uzak tutar. Ve sadece kişinin bedensel sağlığına fayda sağlayan bir etkinlik değil. Gençlerin bir araya gelerek ahlaki düzlemde çalışma yapmaları ile çok faydalı bir alan." dedi.

"Şu an yürüttüğünüz çalışmalar karşısında Çin aciz kaldı"

Mücadele sahalarının yer değiştirdiğine değinen Elibüyük, "Artık dünya farklı bir noktaya evirildi. Sahada kazanabilirsiniz ama masada sizlere ok rahat bir şekilde kaybettirebilir. Sahada çok güçlü olmaya bilirsiniz. Çin gibi nüfus, silah ve ekonomi bakımından Doğu Türkistan'dan büyük bir devletten bahsediyoruz. Şu an yürüttüğünüz çalışmalar kapsamında Çin aciz kaldı. Sahada çok zayıfta olsanız da sizi hapsetse de oradaki kardeşlerimizi katletse de ve dünya buna kör sağır kalsa da sizlerin dünyada ve Türkiye'deki lobi çalışmalarınız anlattığınız haklı davanız insanlar tarafından çok haklı bir karşılık buluyor. Yaptığınız bu çalışmalarla Çin orada güçlü ama burada zayıf. Artık o kadar aciz ve zayıf kalmış ki Müslüman gençleri uyuşturucu baronlarının ve mafyanın eline düşürüyor." şeklinde konuştu. (İLKHA) 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir