• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
Gençlerden manevi iklim olan Ramazan'a hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt HÜDA PAR Gençlik Kolları Üyesi bir grup genç, Ramazan ayına girmeden önce kendilerine bir program yapmak ve Ramazan'ı manevi anlamda hakkıyla idrak etmek için program hazırlığı yapmaya başladı.

Gençler, başlattıkları program kapsamında Tillo ilçesinde bulunan Üstad Bediüzzaman Said Nursi, İsmail Fakirulklah Hazretleri ve İbrahim Hakkı Hazretleri gibi değerli âlimlerin kabirleri ve maneviyatla meşgul oldukları mekânları ziyaret etti.

 

Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin inzivaya çekilip ibadetle meşgul olduğu mekanı ziyaret etmenin çok anlamlı olduğunu ifade eden ve program hakkında İLKHA muhabirine konuşan gençler, bu çerçevede kendilerine bir program hazırlayacaklarını, söz konusu programı da yılın 12 ayına yayacaklarını ifade ettiler.

HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak

Ramazan ayına hazırlık için bir program yapacağız

Ramazan ayını dolu dolu geçirmek ve nefislerini muhasebeye çekmek için program yaptıklarını söyleyen HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, "Malumunuz olduğu üzere Ramazan ayına sayılı günler kaldı, genç kardeşlerimizle birlikte manevi yönden çok önemli bir yer olan Tillo ilçesinde bulunmaktayız. Burada birçok üstat, âlim ve talebeler yetişmiş ve halen yetişmektedir. Bizler bu manevi iklimden bir pay almak istedik, genç kardeşlerimizle birlikte bu nedenle İsmail Fakirulklah ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin ve diğer âlimlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. İstedik ki kardeşlerimizle kendimize bir aylık bir program çıkaracağız ve daha sonra programımızın bir ayla sınırlı kalmaması için bu bir ayı 12 aya yaymaya çalışacağız. Allah’u Teâlâ bizi muvaffak kılsın." dedi.

Ammar Gülmüş

"Manevi olarak bir hazırlık içinde olmalıyız"

Ramazan ayına maddi olarak nasıl hazırlık yapılıyorsa manevi olarak da hazırlık yapılması gerektiğini belirten Ammar Gülmüş, "İnşallah ayın 13’ünde Ramazan ayını idrak etmiş olacağız. Bu nedenle Tillo'nun değerli şahsiyetlerinin ziyaret edip Ramazan öncesi bir hazırlık yapalım istedik. Özellikle burada meftun âlimlerimizi ziyaret etmek ve burada bulunan manevi havayı teneffüs etmek için kardeşlerimizle genç kardeşlerimizle birlikte buraya geldik. Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’nin inzivaya çekilip kendini ibadet ve zikre kapattığı yeri ziyaret etmek bambaşka bir duygu." diye konuştu.

Hasan Tetik

Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin inzivaya çekildiği mekânı ziyaret ettiklerini hatırlatan Hasan Tetik de şunları söyledi:

"Üstat burada aylarca inzivaya çekilmiş, bizlerde bu manevi atmosferi yaşamış olduk. Daha sonra genç kardeşlerimizle birlikte nasıl bir program yapabiliriz? Hasbihalinde bulunduk. Üstad Bediüzzaman gibi bizlerde acaba nasıl inzivaya çekilebiliriz? Onun hesabını yaparak Ramazan ayı için kendimize bir program çıkaracağız." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir