• DOLAR 32.529
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2472.336
  • ...
Sarıklı amiral soruşturması genişletildi! Şoförü ve korumasının ifadeleri ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

104 emekli amiralin bildirisinde Montrö Sözleşmesi dışındaki 2'inci unsur, tekkedeki amiral görüntüleriydi. "Soruşturma zaten başlatıldı" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz de olumlu bakmayız, ama bu olay huzursuzluk yaratan bir bildirinin de bahanesi olamaz" sözleriyle tepki göstermişti.

Erdoğan'ın "münferit bir hadise olduğu açıktır" dediği olaya dair soruşturmanın genişlediği bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sarıklı fotoğrafı basına yansıyan Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın yanı sıra şoförü ve korumalarının da ifadesi alındı.

ŞOFÖRÜ: MAKAM ARACINDAKİ BAYRAĞI KALDIRDIK
Kurdoğlu cemaati mensubu olduğu iddia edilen Tuğamiral Sarı'nın sarıklı bir şekilde cemaat etkinliğine katılması ve fotoğraf ve görüntülerinin medyada yer alması soruşturmasında Sarı'nın şoförü ifade verdi. Şoför verdiği ifadede otomobildeki bayrağın kaldırıldığını, otomobilde asker olduğunun gizlenmeye çalışıldığını söyledi.

KORUMALAR FOTOĞRAFI DOĞRULADI
Amiralin korumaları da fotoğrafları doğruladı. Sarıklı olarak cemaat etkinliğine katılan Mehmet Sarı'nın 1991 yılında Deniz Harp Okulu'nuteğmen rütbesiyle tamamladığı belirtildi. Güvenlik kaynakları soruşturmada sona gelindiğini ve yakın zamanda tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir