• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Diyarbakır’da ortalama 45 olan pozitif vaka sayısı 4 kat arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme sürecinden önce risk haritasında mavi olan Diyarbakır Mart ayı sonunda sarı renge büründü.

Mart ayı başında ortalama olarak günlük 45 olan pozitif vaka sayısının 250’ye çıktığı belirtildi

Sputnik’in haberine göre Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, bir ay önce Türkiye’nin en az riskli illerinden biri olan Diyarbakır’da son günlerde artan vaka sayısına dikkati çekti

1 Mart öncesine kadar günlük vaka sayısının 40-50’lerde olduğuna dikkati çeken Turan o dönemde yapılan testlerde pozitif çıkma oranının yüzde 3-5 civarında olduğunu ancak şuan yapılan günlük testlerde pozitif çıkma oranının yüzde 20’yi bulduğunu belirtti.

Pozitif vaka sayısında 4 kattan fazla bir artış olduğunu ifade eden Turan "Vaka sayısında 4-5 katlık bir artış var. Günlük 45-50 olan vaka sayısı şuan ortalama 250’ye çıktı. Bu çok ciddi bir artıştır. Hastanelerde yatan hasta sayısında küçük bir artış var. Biz bunu 1 Haziran sürecinde de deneyimledik. 1 Haziran’dan önce günlük 60 vaka varken, 1 Haziran’dan sonra vaka sayısında piki yaşadık. 1 Mart sürecinde aynı şeyi söyledik, tedbirlerin bu şekilde hızlı kaldırılması bizi korkutuyor. Çünkü kalabalık mekanlarda bir araya gelme, kapalı mekanların açılması virüsün yayılması için en güçlü ortamlardır. Böyle olunca da maalesef sonuç da bu şekilde oluyor. Pandemi bitmiş değil, varyantlar ortaya çıkıyor, daha bulaşıcı ve ölümcüldür. Yaygın aşılama yapılmadığı için de maalesef bulaşının önüne geçilemiyor" şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir