• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Ring sistemiyle gündeme gelen TOKİ yönetimini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen ring sisteminden mağdur olduklarını belirten Üçkuyular TOKi sakinlerinin sorun ve sıkıntıları dinlemek üzere site yöneticilerini ziyaret etti.

Yapılan ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Beber, halkın sorunlarını dinlemek için TOKİ site yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirterek "Site yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde gerçekten büyük bir mağduriyetin söz konusu olduğunu öğrendik. Yeni düzenlenen ulaşım sistemiyle halkımız burada zaman zaman sıkıntılar yaşıyor. Buradaki herkesin tek bir ağızla söylediği bu ulaşım sisteminin kendilerini mağdur ettiğidir." dedi.

Beber, "Burada yaşayan TOKİ sakini önceden tek araçla şehir merkezine gidebiliyorken şimdi birden çok araç değiştirmek zorunda kalıyor. Bu durum mağduriyetlere sebep oluyor ve umuyoruz ki bu mağduriyetler büyümeden sorun çözülür." ifadelerini kullandı.

"Ring sistemi gözden geçirilip revize edilmeli"

TOKİ'yi gezip dolaştıklarında adeta terkedilmiş bir şehir görüntüsünün olduğunu dile getiren Beber, bu bölgenin, yol ve peyzaj bakımından sahipsiz bırakıldığını, yetkililerin tüm bu sıkıntıları görmesi gerektiğini söyledi.

TOKİ'deki eksiklikleri sıralayan Beber, "Burada uygulanan ring sisteminin gözden geçirilmesi lazım. Çünkü bu sistem zaman kaybına neden oluyor. Bu sistemin revize edilip eski sistemin geri getirilmesi lazım. Ayrıca buralar şehir içi sayıldığından şehir içi dolmuş seferlerinin de düzenlenmesi gerekir. Şehrimizin güneyinden kuzeyine bulunan demir yolu hattına birkaç adet raybüs eklenmesi durumunda çok rahat bir şekilde ulaşımdaki sıkıntılar çözülür. Böylece Diyarbakırlılar kendilerine yakışan bir yaşam sistemine kavuşmuş olur." dedi.

"Dikilen ağaçların tekrardan sökülmesine anlam verilemiyor"

Beber, "Burada asfalt çok kötü bir durumda. Yollar, Diyarbakır'a yakışmayan bir görünümde. Ayrıca bir zamanlar buraya ağaçlandırma babında birtakım çalışmalar yapılmış. Kilometrelerce çok güzel ağaçlar dikilmiş, sonra diktikleri ağaçları söküp götürmüşler. Hiçbir açıklama yapılmadan gerçekleşen bu duruma kimse bir anlam veremiyor. Mutlaka bir açıklaması vardır ama insanın aklına menfaat veya bir kazanç devşirmesi olabileceği geliyor. Yetkililerin buradaki tüm bu sorunların giderilmesi için bir şeyler yapması lazım." şeklinde konuştu.

Yetkililerin bu durumu düzeltmesi gerektiğine vurgu yapan Beber, halkın sorunlarını gidermek için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyledi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir