• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Salgın nedeniyle her yılı katılım sağlayan illerin sayısında ciddi bir azalmanın gözlemlendiği fuar salgın tedbirleri kapsamında Adıyaman halkına hizmet etmeye 5 gün boyunca devam edecek.

Sabah 10.00 ile Akşam 20.30 saatleri arasında hizmet verecek olan fuar için ilgi veren organizatör Mustafa Gül salgına rağmen hizmet etmenin verdiği mutluluğu yaşadıklarını belirtti.

"Adıyaman'da şu an bu kültür yerleşti"

Ramazan öncesi vatandaşların aradığı her şeyi bulabilecekleri bir fuar düzenlediklerini belirten Gül "6'ıncı Gıda, Yöresel ve Hediyelik el Sanatları Fuarının açılışını 5 Nisan itibariyle açılışını yaptık. Saat 10.00 ile 20.30 arasında 9 Nisan Cuma gününe kadar yöresel lezzetler fuarımız açık olacak. HES sorgulaması, ateş ölçümü, maske, mesafe, hijyen kuralları çerçevesinde fuarımızın açılışını yaptık. Vatandaşımızın sağlığı için fuarda geniş koridorlar oluşturduk. Türkiye'nin her yerinde fuar düzenliyoruz. Geçtiğimiz ay Şanlıurfa fuar merkezindeydik. Adıyaman'da şu an bu kültür yerleşti. Vatandaşımız fuara gayet yoğun ilgi gösteriyor ve çeşitli firmaları ziyaret ederek ürünlerini alıyor. Ramazan öncesi hem uygun fiyat hem de bulamadıkları ürünleri fuar merkezine gelerek bulabiliyorlar." dedi.

"Zamlar bizden kaynaklı olamaz"

Fuara Trabzon yöresel ürünleriyle katıldığını dile getiren Adem Kara "sattığımız ürünlere gelen zamlar bizimle alakalı değildir. Ortamın şartı, ekonomik durumlar onu gerektiriyor. Süte gelen zam bizim ürünlerimize de zam gelmesine neden oluyor. Süt ürünlerine yüzde 35 zam geldi, 35 liraya sattığımız ürünü 35 liraya alamıyoruz. Bu durumda bizlerde mecburen sattığımız ürünlerin üzerine 5-10 lira katmak zorunda kalıyoruz. Ürünlerimizi satabilmek ve hayatımızı devam ettirebilmek için gerekenleri yapıyoruz.  Yeme, süte ve diğer ürünlere gelen zamlar ürünlerimizin de fiyatlarını etkiliyor. Fuara vatandaşlarımızı bekliyoruz onlar bizi kurtaracak inşallah." ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl 125 liraya aldığımız yağ şu an 175 lira oldu"

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden fuara katılan Salih Aydoğdu "Salgın nedeniyle pek ümitli değiliz ama inşallah iyi olacak diye düşünüyoruz. Bizler üretici olduğumuz için zamları daha yakıcı bir şekilde hissediyoruz. Geçen yıl 125 liraya aldığımız yağ şu an 175 lira oldu. Unun torbası 90 lirayken şu an 145 lira oldu. Bu rantçılar gerçekten bizleri de çok mağdur ediyorlar. Bunların önünün kesilmesi iyi olur bu da devletin bir boşluğu diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Maliyetler çok arttı"

Yöresel ürünler satan Mustafa Gültekin "Bizler Adıyaman'da ilk defa fuara katılıyoruz. Ramazan öncesi yöresel ürünlerimizi getirdik. İnşallah verimli geçer. Zamların kendilerini de çok etkilediğini dile getiren Mustafa Gültekin "Zamları biz kendi keyfimizden yapmıyoruz. Maliyetler çok arttı. Şu an gürenin kilosunu 4 buçuk liraya alıyoruz. Yemin torbası 40 lira, arpa ve buğday almış başını gitmiş. Şu an üretici olmak istemiyoruz. Üretmek istemiyoruz çünkü elde ettiğimiz kar maliyeti karşılamıyor. Gelen zamların çiftçi veya esnaf ile hiçbir alakası yok bunu daha üstlere sormak gerekiyor." dedi.Mustafa Gültekin

Pandemi nedeniyle istenilen yoğunluğun olmadığını belirten Kemal Şeker "İş yoğunluğu bekliyoruz inşallah umduğumuzu buluruz. Salgın nedeniyle beklentilerimiz yerine gelir mi bilemiyorum. Temizlik, maske ve mesafe kuralları çerçevesinde aşılan fuar Adıyamanlıların bir senedir beklediği bir şeydi. İnşallah iyi bir kazanç elde edeceğiz. Bizler fuara da inşallah kazanç elde etmeyi bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız