• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
103 emekli amiralin "darbe" imalı bildirisine tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Mardin Muhtarlar Derneği Başkanı İsa Dal, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

Açıklamada, “Aslında açıklamamızı bileşenlerimizle birlikte geniş bir alanda yapacaktık. Fakat malum Covid-19 tedbirleri nedeniyle açıklamamızı yazılı olarak yapmaya karar verdik. 103 emekli amiralin gece yarısı servis ettikleri Montrö bildirisi demokrasiye ve milletin iradesine, yönelik sinsi bir açıklama olduğu aşikârdır. Bildiri yayınlayan 103 emekli amiralin açıklaması seçilmiş meclise, hükümete, Cumhurbaşkanına, 83 milyonun milli iradesine ve demokratik sisteme aba altından sopa göstermektir.” denildi.

“Darbelerden ve muhtıralardan sadece ülkemizin ve milletimizin düşmanları sevinmiş ve kazanım elde etmiştir.” denilen açıklamada, “Sivil toplum örgütleri ve muhtarlar olarak tüm siyasi partilerimize eşit yakınlıktayız. Fakat her zaman, her konuda devletimizin yanında olmayı şerefli bir görev, kabul eden demokratik sistemin kuruluşları ve kitle örgüt temsilcileri olarak, emekli amirallerin bu bildirisini iyi niyetten uzak, demokrasiye, hukuka, devletimize ve milletimizin gözbebeği olan ordumuza karşı yapılmış, art niyetli bir açıklama olarak görüyor ve kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir