• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Emekli Orgeneraller İfadeye Çağrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların Zirve Yayınevi Katliamı ile ilgili soruşturması derinleşiyor.

Ergenekon davasının sanıkları emekli Orgeneral Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Malatya İnönü Üniversitesi`nin eski rektörü Fatih Hilmioğlu ile emekli orgereral Hasan Iğsız ifade vermeye çağırıldı.

Zirve Yayınevi Katliamı, 18 Nisan 2007 yılında Malatya`da yaşanmış, misyonerlik faaliyetleri yaptığı öne sürülen biri Alman uyruklu 3 kişi boğazları kesilerek öldürülmüştü. Failler Emre Günaydın ve arkadaşları yakalandı, ancak olayın perde arkası aydınlatılamadı.

Cinayet suçlamasıyla 6 sanığın yargılandığı Malatya 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde verilen ifadeler ve yeni elde edilen deliller ışığında, olayın Ergenekon ile bağlantılı olduğu öne sürülmüştü.

Bir jandarma karakolunda gerçekleştirildiği öne sürülen ses kaydında ise cinayetin nasıl işlendiği, emrin nasıl verildiği, kimin cinayette kaç para aldığı şeklinde konuşmaların olduğu iddia ediliyordu.

Ergenekon kapsamında ele geçirilen ve azınlıklara yönelik kanlı eylemler içeren Kafes Operasyonu Eylem Planı`nda, Hrant Dink cinayeti, Zirve Yayınevi katliamı ve Rahip Santoro cinayetleri için "operasyon" deniliyordu.

Delilleri değerlendiren, dönemin Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, Zirve Yayınevi cinayetinin Ergenekon bağlantısı ile ilgili soruşturma başlattı.

Mart ayında yapılan operasyonda aralarında ilahiyatçı profesörlerin de bulunduğu 20 kişinin ifadesi alındı, ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

Soruşturma kapsamında 5`i muvazzaf 7 kişi Zirve Yayınevi Cinayetini azmettirdikleri suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında Eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger, İnönü Üniversitesi Öğretim elemanı Ruhi Abat da vardı.

Böylece, Danıştay Cinayeti ve Cumhuriyet Gazetesinin bombalanmasının ardından, üç kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Katliamı da Ergenekon üyelerinin bir eylemi olarak kayıtlara girdi.

Zekeriya Öz`den soruşturmayı devralan Savcı Cihan Kansız ise soruşturmayı derinleştirerek emekli orgeneralleri ifadeye çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir