• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Şanlıurfa'da 113 muhacir kız cocuğu için icazet töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Temsilciliği tarafından düzenlenen icazet töreni, Mehmet  Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Türkçe, Kürdçe ve Arapça ilahiler okundu.

Açılış konuşması için kürsüye davet edilen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, 1991 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirterek, " İHH; 1991 yılından başlayıp bugüne kadar haseten İslam coğrafyasında, mazlumların ve mağdurların olduğu her yerde; her türlü insani yardım faaliyeti yürüten bir vakıftır. İHH, savaşın olduğu ve mağdur coğrafyalarda sadece insani yardım malzemesi dağıtmıyor. İnsanların sağlığıyla, eğitimiyle, kültürüyle; açıkçası bir insanın ihtiyacı olan her konuyla ilgileniyor." şeklinde konuştu.

"Hazreti Ali ve Hazreti Osman, Peygamberimizin vefatından sonra hafız oldular"

İcazet töreninde konuşan Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan, "Peygamber Efendimizin Ashabında birçok huffâz vardı. Rivayetlerde Kur'an'ın o güne kadar nazil olan bölümünü hıfzedenlerin sayılarının yüzlerce olduğu söyleniyor. Kuvvetli rivayetlerde, kuvvetli hafızların o günün şartlarında 30, 40 ve 100'e kadar olduğu bize gelen rivayetler arasındadır. Hazreti Ali ve Hazreti Osman'ın Peygamberimizin vefatından sonra Kur'an hafızı oldukları rivayet edilir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından icazet alan öğrencilere icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

İcazet törenine; Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, İlahiyatçı Mehmet Emin Baytar, Suriyeli alimler, STK temsilcileri, icazet alan öğrencilerin yakınları katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir