• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Emekli amirallerin bildirisine tepkiler artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bildiriyi, "darbe sesleri" olarak niteleyen Güneş, "103 emekli amiralin imzaladığı askeri bir bildiri ile uyandık. Geçmiş darbe öncesi vesayet dönemlerindeki bildiriler kadar iyi hazırlanmış bir bildiridir. Gerekçesi, zamanı, muhtevası ne olursa olsun 'Ey Türk Milleti' diye başlayan bu bildiri bir muhtıradır." dedi.

Böyle bir bildirinin günlerce üzerinde düşünüldüğü, yüzlerce amiral ve generalle konuşularak bu aşamaya gelindiğine dikkat çeken Güneş, "Bu bildiri var olan darbe heveslerini yeşertmek ve yeni bir darbe hazırlığını cesaretlendirmek için yapıldığı ve en az 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz kadar dış odaklı olduğu kesindir." dedi.

"Hür iradeye saygı duymayan, kişilerin özgür iradesini baskı ve tehditle ipotek altına almaya çalışan darbe zihniyetini meşru gören anlayışa karşı siyaset dışı, şahsiyetli, saygın ve özgür bir sendika olarak bu bildirinin karaşındayız." diyen Güneş, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Milletimizin ve ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını geciktiren, millet iradesini hiçe sayan, her alanda mağduriyet ve travmalar oluşturan, Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen darbeleri ima ederek millete ve seçilmiş idareye ayar vermeye çalışan köhnemiş zihniyetin sahiplerini şiddetle kınıyorum. Milletin hür iradesi gasp edilerek oluşturulan darbe yöneticilerini ve nasıl olursa olsun yönetme biçimini kabul etmiyoruz. Sendikamızın karakteri, gerekçe ne olursa olsun her daim milli iradenin ve seçilmiş yöneticilerimizin yanında yer almaktır.

Diyanet Birlik-Sen olarak milli iradeye, temel hak ve hürriyetlerimize dini ve milli değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmaya ve diyanet çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir