• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Memur-Sen Adana İl Temsilciliğinden vesayetçi amiraller hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suç duyurusunun öncesinde basın mensuplarının karşısına geçen Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbelerin ellerinden alınarak o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazların sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettiklerinin herkesçe bilendiğini vurgulayan Sezer, "Deniz kuvvetleri emeklisi' sıfatıyla yayımladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa 'amiral eskisi'dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden 'fikir beyanı' adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri 'muhtıra çağrışımlı' bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir." dedi.

 

Milletin açıktan darbe çağrısına, iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına dahi tahammülü olmadığını vurgulayan Sezer, "15 Temmuz'da kursaklarında kalan heveslerini FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde görüyor, kirli niyetlerini not ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün vahşetiyle uygulanan ihanet planlarının milletimizin çelik göğsüne çarparak nasıl suya düştüğünü hatırlatıyor, bu açıklamayla aşikâr edilen kirli niyetlerin de aynı şekilde milletin mahşeri vicdanında mahkûm edilerek tarihin kirli sepetine gönderildiğini, gönderileceğini ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Sezer açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir. Bizler, darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını; şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğiz.

Türkiye, artık darbecilerden hesap sorulan bir ülkedir. Memur-Sen olarak 81 ilde milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördüğümüz bu meş'um açıklama ve o açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir.

Basın açıklamasına Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların Adana birim başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Sezer ve diğer birim başkanları açıklamanın ardından 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir