• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Uganda'da sıra eksiği bulunan okulun imdadına Umut Kervanı yetişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kampala'da 800 öğrencinin hem dini ve hem de fenni ilim eğitimi aldığı okulun yetkilileri, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ile irtibata geçerek öğrencilerin eksiklerinin olduğunu iletmeleri üzerine Vakfın yetkilileri harekete geçti ve hayırseverlerin bağışları ile okula sıra temin ettiler.

Sıraların sınıflara yerleştirilmesi için öğrenciler ile birlikte sıraları taşıyan Vakıf yetkilileri, yapılan dizayndan sonra tercümanlar vasıtası ile öğrenciler ile bir müddet sohbet etti.

 

Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Sabahattin Ugar, "Kampala kentinde Müslüman çocukların eğitim gördüğü bir okuldayız. Okul yetkilileri iki tane sınıfta eksik olan masa ve sıra talebinde bulundular. Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak eğitime katkı çalışmalarımız kapsamında bu okulun sıra ihtiyacını karşıladık. Hayırseverlerimizin bağışladığı bu sıraları okula getirdik. Salgın nedeni ile şu an sadece 8'inci sınıflar eğitim görüyor ama normalde 800 öğrencinin eğitim gördüğü bir okuldur burası. Allah hayır sahiplerinden razı olsun." dedi.

Okul idaresi ile bir müddet sohbet eden Vakıf Genel Sekreteri Nurullah Günaydın ve Mütevelli Heyeti Üyesi Sabahattin Ugar, öğrencilere bir takım hediye ve ikramlar yaptıktan sonra okuldan ayrıldılar. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir