• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
LG akıllı telefon bölümünü kapatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LG Electronics'in, zarar eden akıllı telefon birimini kapatma kararı almasıyla, 2000'li yıllarla birlikte büyük bir yükselişin yaşandığı akıllı telefon pazarından çekilen ilk büyük üretici oldu.

LG, hali hazırda Kuzey Amerika akıllı telefon pazarında yüz de 10'a sahip ve pazardaki üçüncü büyük firma. Küresel pazarda ise yüzde 2 paya sahip olan LG, geçen yıl 23 milyon akıllı telefon sattı.

LG, mobil birimindeki art arda 23 çeyrekteki zararın, toplam 4,5 milyar dolar olduğunu belirtmişti. Şirket 2021 yılının ilk günlerinde yaptığı duyuruda akıllı telefon biriminin satılma ve devir dahil tüm seçeneklerin değerlendirildiğini açıklamıştı.

LG’nin tarihindeki en yüksek dördüncü çeyrek satış ve işletme kârının yanında 2020 yılında elde edilen toplam kâr da yeni bir şirket rekoru olmuştu. LG Electronics Inc. (LG) 2020’de 56,45 milyar dolar ciro ve 2,85 milyar dolarlık rekor işletme kârı gerçekleştirdiğini ve 2019’la karşılaştırıldığında yüzde 31,1’lik artış olduğunu açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, son derece rekabetçi sektörün dışına çıkmanın, LG'nin elektrikli araç bileşenleri, bağlı cihazlar ve akıllı evler gibi büyüme alanlarına odaklanmasına izin vereceği belirtildi.

LG, ultra geniş açılı kameralar da dahil olmak üzere bir dizi cep telefonu yeniliği ile piyasaya erken çıkmış ve 2013'teki zirvede, Samsung ve Apple'ın ardından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmuştu. (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir