• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
​Eski milletvekili Aydın'dan emekli amirallere tepki: Bildiri bir muhtıradır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat sürecinde TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı yürüten ve şimdilerde Millî Görüş Platformu Sözcülüğünü yürüten Aydın, yaptığı yazılı açıklamayla 103 emekli amiralin darbeyi çağrıştıran bildirisine tepki gösterdi.

"Yeni bir darbe hazırlığının cesaretlendirmek için yapıldı"

Bildiriyi, "darbe sesleri" olarak niteleyen Aydın, "Bugün 103 emekli amiralin imzaladığı yeni askeri bir bildiri ile uyandık. Geçmiş darbe öncesi veya vesayet dönemlerindeki bildiriler kadar iyi hazırlanmış ve çok önemlidir. Gerekçesi, zamanı, muhtevası ne olursa olsun ‘Ey Türk Milleti’ diye başlayan bu bildiri bir muhtıradır. Kimse emekli amiraller diye hafife almasın, bunlar dünün kıtaların başındaki aktif komutanlarıdır. Yani bugünün aktif komutanlarının içinde acaba bu bildiriye sözlü veya gönülden imza atanlar varsa durum vahimdir. Bu bildiri var olan bu duyguları yeşertmek ve yeni bir darbe hazırlığının cesaretlendirmek için yapıldığı ve en az 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz kadar dış odaklı olduğu kesindir." dedi.

Aydın, "Böyle bir bildiri muhtemelen günlerce ve yüzlerce amiralle, generalle, konuşulmuş ve bu aşamaya gelmiştir. Elbette yargı gereğini yapacaktır ama böyle bir sürecin hele 15 Temmuz faciasından sonra olabilmesi çok büyük güvenlik zafiyetidir. Hiç ders alınmamış olduğu açıktır. Ülkeyi yönetenlere düşen görev demeç verme yarışına girmek değil, özellikle bakanlar dahil güvenlik-istihbarat-iletişim bürokrasisinin üst yönetimleri asli sorumludurlar ve gereği yapılmalıdır. Böyle zamanlarda konuşması ve karşı durması gereken muhalefettir. Muhalefet de ayak sürçmeden derhal karşı duruşunu ortaya koymalıdır. Sayın Bahçeli 15 Temmuz’da olduğu gibi ilk tepkiyi koyan kişi olmuştur, takdire şayandır. Muhalefetin iktidar yolu bugün, bu bildiriyi net bir şekilde reddeden açıklama ile açılabilir. Yoksa iktidar yine darbe mağduru olarak algılanır, halk her türlü derdini unutur ve iktidarın yanında yer alır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir