• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Adaletsiz mülakat iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Sözlü mülakatlar yaşattığı mağduriyetler nedeniyle tepki çekiyor. Bu kez de Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı mülakat yargıya taşındı. Mahkeme haksızlığa neden olan mülakatın yeniden yapılamasına karar verdi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Avukat Ömer Albayrak, “müvekkillerimiz yeniden mülakat sınavına tabi tutulacak iseler de tesis edilen bu kararlar ışığında artık bu sınav sisteminin biran önce değiştirilmesinin gerekliliği tartışmasızdır” dedi.

“ADALETLİ VE TARAFSIZ PUANLANDIRILMADI”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avukat Ömer Albayrak, “Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl 1150 sözleşmeli orman mühendisi alımı için sözlü uygulamalı sınav yapılmıştı. Yapılan sınavda sınav komisyonlarının sağlıklı oluşturulmadığı, komisyonlarda olmaması gereken sendika ve oda temsilcilerinin gözlemci olması ve bu durumun tarafsızlığı zedelediği, sınavda sorulan sorulara verilen cevapların komisyon üyelerince adaletli ve tarafsız puanlandırılmadığı, düşük puan alan bazı adayların mülakat sonrasında yüksek puanlar verilerek sınavı kazanmalarının sağlandığı, KPSS puanı yüksek olmasına rağmen mülakat sonucunda baraj puandan sadece 0,20 puan gibi düşük puanlar verilerek bazı adayların başarısız sayıldığı iddialarının gündeme gelmesi ve başarısız sayılan kişilerin bu iddiaları dayanak alarak dava açmak istemeleri üzerine tarafımızca davalar açılmıştı.” Dedi.

“HAK KAYIPLARINA NEDEN OLDUĞU AÇIKÇA TESPİT EDİLMİŞTİR”

Albayrak açıklamasının devamında, “Tarafımızca ikame edilen davalarda idare mahkemesi yaptığı yargılama sonucunda yapılan sınavın hukuka aykırı olduğunu kabul ederek dava açan mühendisin yeniden mevzuata uygun bir şekilde sınava tabi tutulması gerektiği gerekçesi ile OGM tarafından yapılan sözlü uygulamalı sınavın dava açan müvekkiller yönünden iptaline karar vermiştir. Bu kararlardan da görüldüğü üzere İdarelerce KPSS sınavı sonrasında yapılan mülakat sınavlarının adaletli yapılmadığı ve hak kayıplarına neden olduğu açıkça tespit edilmiştir.” şeklinde konuştu.

“BİRAN ÖNCE DEĞİŞTİRİLMESİ KAÇINILMAZ”

Albayrak son olarak, “Bu sebeple Kamuya yapılacak alımlarda merkezi yerleştirme sınavları dışında personel alımı yapılmamasının en doğru ve adaletli yöntem olduğu da bir kez daha ortaya çıkmıştır. Her ne kadar verilen bu kararlar ile dava açan müvekkillerimiz yeniden mülakat sınavına tabi tutulacak iseler de tesis edilen bu kararlar ışığında artık bu sınav sisteminin biran önce değiştirilmesinin gerekliliği tartışmasızdır.” İfadelerine kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir