• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Diyarbakırlılar 'Ring' seferlerine tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyu TOKİ 4'üncü etapta ikamet eden site sakinleri, son düzenlemeyle uygulamaya konulan ring sisteminin ulaşımı zorlaştırdığını belirterek toplu taşımanın eskisi gibi devam etmesini istiyor.

 

Site sakinleri adına yapılan basın açıklamasını Üçkuyu TOKİ 4'üncü Etap Site Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus İltaş okudu.

Üçkuyular TOKİ sakinleri olarak ring sistemini yanlış bulduklarını ifade eden İltaş, "Biz ring araçlarıyla buradan hastaneye kadar gitmek istemiyoruz. Zaten salgın sürecindeyiz ve bu süreçte hastaneye götürülmeyi kabul etmiyoruz. Şimdi Diyarbakır'da istediğimiz noktaya ulaşmak için 4 araba değiştirmemiz lazım. Buradan Araştırma Hastanesine gidip oradan başka bir araca aktarılıyoruz. Aktarıldığımız araçla da istediğimiz yere varamıyoruz. Eski düzenin geri gelmesini istiyoruz." dedi.

Ulaşımın daha önceki sistemle daha kısa sürede sağlandığını belirten İltaş, "Önceden yaklaşık 40 dakikada Diyarbakır merkeze gidebiliyorduk. Şimdi araçlar aktarmalı olunca en az bir buçuk saati buluyor. Ayrıca elimizde eşya varsa aktarmalarda perişan oluyoruz. Buralarda memurundan tutun öğrencisine her gruptan insan yaşıyor. Bu insanlar önceden okula veya iş yerlerine erken varabiliyorken şimdi ise en az yarım saat kayıpları oluyor." ifadelerini kullandı.

İltaş, "Geçtiğimiz günlerde sayın Valimiz Münir Karaloğlu, Üçkuyulardaki ring meselesini halledeceğini söylemişti. Maalesef bu sorun henüz halledilmedi. Toplu taşımalar eskisi gibi devam etsin. Yoksa bize yazık olur. Çünkü halk en az 2 araç değiştirmek zorunda kalıyor. Yetkililerden ricamız otobüs seferlerinin eskiye dönmesidir." şeklinde konuştu.

"Bu salgın sürecinde ring araçları yüzünden hasta olmak istemiyorum"

Yapılan basın açıklamasından sonra şikayetlerini dile getiren TOKİ sakinlerinden Meral Ekinci, "Ben çalışıyorum, oğlum ise okula gidiyor. Her gün 40 dakika yolculuk yapıp TOKİ'nin girişinde iniyorum ve evime ulaşmak için 10-15 dakika yürümek zorunda kalıyorum. Yetkililerden ricam eski sistem geri gelsin. Ring aracını istemiyorum. Bu salgın sürecinde ring araçları yüzünden hasta olmak istemiyorum. Oğlum kursa bende işe her gün geç kalıyoruz. Lütfen bu duruma bir çözüm bulunsun." diye belirtti.

Bir başka TOKİ sakini de "Ring araçları yüzünden zor duruma düşüyoruz. 40 sene öncesindeki uygulamalara dönüyoruz. Vali Bey'den ricam, halkın içerisine girip sorunlarına kulak versin. Eğer uygulamalar uygun değilse çözüm bulsun." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir