• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Cep Telefonunu Televizyona bağlama, Telefon Smart TV'ye nasıl bağlanır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugünlerde yaşadığımız teknoloji dünyasında, özellikle mobil teknoloji söz konusu olduğunda harika şeyler yapmak mümkün. Günlük yaşantımızda ihtiyacımız olan birçok bilgi ve yardımcı özellik hemen parmaklarımızın ucunda. Akıllı telefonlar bu denli kulanışlı olduğu gibi büyük ekranlı TV’lerde en sevdiğiniz içerikleri izlemek için de uyumlu ve havalı olabiliyor.

Peki neden çayınızı, kahvenizi alıp hemen bu keyfe başlayamıyorsunuz? Elbette ki öncelikle cep telefonunuzu televizyona bağlama konusunu halletmeniz gerekiyor. Bunun için televizyonunuzun ve telefonunuzun sahip olduğu bazı özellikleri kullanabilir ya da bu iş için tasarlanmış özel cihazları tercih edebilirsiniz.

Telefonu Televizyona Aktarma

Öncelikle belirtmeliyiz ki cep telefonunuzu televizyona bağlamak için arada bir bağlantı olması gerekiyor. Bu bağlantı bir kablo, cihaz, uygulama ya da bluetooth, wireless gibi bir ağ olabilir. Hangisi üzerinden bağlantı kuracağınızı hem televizyonunuzun hem de telefonunuzun özelliklerine bağlıdır. İşte akıllı telefonunuzu televizyona bağlamanın en uygun yolları:

1. Televizyonunuz Smart TV ise;
Eğer televizyonunuz Smart TV ise cep telefonunuzu Wifi üzerinden kablosuz olarak televizyona bağlayabilirsiniz. Sadece telefon, tablet veya bilgisayarınızın, TV cihazınızla aynı kablosuz ağa bağlı olduğundan emin olmanız yeterli.

Android tarafından en çok kullanılan Miracast teknolojisi ya da DLNA bağlantısı ile telefonunuzu televizyona bağlayabilisiniz. Miracast için öncelikle televizyonunuzda Screen Mirroring (Ekran Yansıtma) özelliğine geçiş yapın. Aynı şekilde cep telefonunuzda da bu özelliği açın ve televizyonunuzu bulun.

Samsung cihazınızda AllShare uygulamanız bulunuyor ise bu uygulama sayesinde akıllı televizyona görüntü aktarımı ve medya gösterimi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece Android cihazınızdaki Allshare uygulaması açmak ve aktarmak istediğiniz içeriği seçmek.

Eğer iPhone kullanıyorsanız fotoğraf, video ve müzikleri televizyonunuza yansıtmak için telefondan televizyona kablosuz akışı sağlayan iOS uygulamaları tercih etmeniz en kolay yoldur. Örneğin; ArkMC DLNA UpnP gibi iPhone’dan HD TV, PC ve konsollara kablosuz ağ üzerinden medya aktarımı yapabilen uygulamaları “DLNA” anahtar kelimesini yazarak App Store’dan bulabilirsiniz.

2. Televizyonunuz Smart TV değil ise;
a. Android cihazlar için
Android kullanıcısıysanız Smart TV olmayan televizyonlarına akıllı telefonlarını bağlamak için Google Chromecast modellerini kullanabilirsiniz. Bu cihaz temelde medya akışını (ya da akıllı telefonunuzun ekranını) doğrudan bir TV’ye aktarmak için kullanılan bir araç. Medya dosyaları desteklemesi sayesinde, bu cihazı eski bir televizyona bağlasanız bile YouTube gibi medyalara erişebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Android’in bildirim alanında yer alan Quick Settings menüsündeki Cast komutunu kullanmak veya kullandığınız uygulamadaki simgeyi bulmak. Örneğin mobil YouTube uygulamasında bu seçeneği görebilirsiniz.

Chromecast’e bir alternatif olan Miracast teknolojisi güncel televizyonlarda bulunabiliyor. Televizyonunuzda bu özellik yoksa da Blu-ray oynatıcı ya da medya merkezinizde Miracast desteği olabilir. Yoksa uygun fiyatlı Miracast cihazı edinmeniz de mümkün.

Televizyonunuzda Miracast desteği yoksa veya Chromecast satın almak istemiyorsanız cihazınızdaki microUSB bağlantısından HDMI çıkışı elde etmenizi sağlayan kablolardan edinebilirsiniz. Bu konuda akıllı telefon üreticilerinin tercih ettiği iki farklı standart var: MHL ve SlimPort. Telefonunuz hangi standart ile uyumluysa o tipteki kablodan edinmeniz gerekiyor. Aksi takdirde akıllı telefonunuzdan televizyonunuza görüntü aktaramazsınız.

b. iOS cihazlar için

iOS işletim sistemi kullanan cihazları televizyona kablosuz bağlamak için kullanılacak en pratik yol ise Apple TV olacaktır. 4. nesil Apple TV’lere iPad ve iPhone modellerini kablosuz bir şekilde bağlamanız mümkün oluyor. Telefondan cihaza görüntü ve ses sinyalleri HDMI üzerinden aktarılıyor. Apple TV’nin AppStore ve iTunes gibi içerik zenginliğinin bulunması kullanıcılar tarafından alternatifleri de artırabiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir