• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Papa 'günah çıkardı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Papa, "Pandemi tüm hızıyla sürüyor. Sosyal ve ekonomik kriz özellikle yoksullar için çok ağır. Buna karşın pandemi sırasında çatışmaların durmaması, askeri cephanelerin güçlenmesi skandaldır." 

Salgın nedeniyle yoksulların ve çaresizlik içindeki insanların sayısının önemli ölçüde arttığını dile getiren Papa Franciscus, şunları söyledi:

"Özellikle de en kırılgan insanların yardıma ihtiyacı ve gerekli bakıma erişme hakkı vardır. Bu, salgınla mücadeleye çağrıldığımız ve aşıların önemli bir araç olduğu bu dönem daha belirgindir. Bu nedenle  tüm uluslararası toplumu aşı dağıtımındaki gecikmelerin üstesinden gelmeye ve özellikle daha yoksul ülkelere paylaşımları teşvik etmek için ortak bir taahhütte bulunmaya çağırıyorum."

"Orta Doğu'da silahlar sussun" çağrısı

"Suriye'de, Yemen'de ve Libya'da silah sesleri kesilsin" diyen Papa Franciscus, Libya'da tüm tarafları, savaştan bıkmış halkın barış içinde yaşamasını sağlamaya ve ülkenin yeniden inşası için çalışmaya çağırdı.

Lübnan'ın zor ve belirsiz bir dönemden geçtiğini kaydeden ruhani Papa, "Sığınacak yer arayanları cömertçe karşılayan ülkelere teşekkür ediyorum. Özellikle Lübnan ve Ürdün'e, ki Suriye'deki çatışmadan kaçan çok sayıda göçmeni ağırlıyorlar." ifadelerini kullandı. Papa en çok mülteci ağırlayan Türkiye'yi ise görmezden geldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir