• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
İran: Viyana'da hiçbir şekilde ABD yönetimiyle görüşmeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irakçı'nın IRNA'da yer alan ifadelerine göre, Viyana'da yapılacak Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu'nda görüşme konusu, Ayetullah Hamanei'nin daha önce de açıkladığı meseleler üzerine olacağı belirtildi.

Irakçı, "Amerikalılarla Viyana'da doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir görüşmemiz olmayacak. Bizim talebimiz ABD'nin ilk önce Nükleer Anlaşma kapsamındaki taahhütlerini ifa etmesi, yaptırımları kaldırması ve ardından bizim denetlemelere açık olmamızdır." dedi.

P4+1 ülkelerinin, ABD'yi herhangi bir şekilde tatmin edebilmeleri durumunda İran'ın da gerekeni yapacağının altını çizen Irakçı, "4+1 ile Viyana'da yaptırımların kaldırılması, Amerikalıların önce yapması gereken eylemleri ve denetleme konusundaki görüşmelerimiz tamamen teknik bir meseledir." diye belirtti.

İran'ın, adım adım yaptırımların kaldırılması planını kabul etmediğini kaydeden Irakçı, 'Bize göre bir adım vardır, o da ABD'nin Trump'ın anlaşmadan çekilmesinden sonra uyguladığı tüm yaptırımların kaldırılmasıdır. ABD bunları kaldırdıktan sonra biz de taahhütlerimize geri döneriz. Onların atmaları gereken son adımları ile bizim yapmamız gerekenlerimiz, 4+1 ülkeleri ile yaptığımız teknik görüşmeler çerçevesinde yapılmaktadır." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir