• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayına sayılı günler kala, evlerindeki eksiklikleri gidermek isteyen halk, çarşı ve pazarlara akın ederek alışveriş telaşı yaşadılar.

Covid-19 salgını nedeniyle işlerinin kesat olduğunu belirten esnaf, hayır ve bereket ayı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte işlerinin açılacağı beklentisine girdi.

Coronavirus’ün başlaması, yapılan zamlar ve piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı zor günler geçiren esnaf, Ramazan ayı ile birlikte işlerinin açılmasını bekliyor.

Kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından işlerinin yavaş yavaş açıldığını belirten esnaf,  güzel günlerin hayalini kuruyor.

Her sene Ramazan ayında Peygamber Şehri Şanlıurfa'nın yerli ve yabancı ziyaretçilerle dolduğunu belirten esnaf, bu Ramazan ayında da bolluk ve bereket bekliyor.

Umudunu Ramazan ayına bağlayan esnaf, İLKHA’ya konuştu.

"Salgın var diye iş yapamıyoruz"

Salgın döneminden en çok etkilenen kesimin esnaflar olduğunu belirten Sabuncu Mehmet Bal," Maalesef salgından dolayı mağduruz. Salgın var diye iş yapamıyoruz. Temennimiz, Ramazan ayının hayırlı ve uğurlu gelmesidir. Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayır ve huzur getirmesini dilerim. İnşallah Ramazan ayından sonra işlerimiz iyi olacak. Salgından dolayı duyarlı olmamız gerekiyor. İnşallah yakında maske takmaktan kurtuluruz.  Bu da birlik ve beraberlik içerisinde olursak olur. Salgın döneminde en çok mağdur olan kesim, esnaftır. Ramazan ayında beklentimiz; turistlerin Peygamberler Şehri’ni gelip ziyaret etmelerini temenni ederiz. Burası tarihin başladığı yerdir. Salgından önce Ramazan ayları güzeldi, iş vardı. Şu an iş yok; çünkü salgın var. İş olmamasından dolayı üzüntülü olduğumuzu belirtmek isteriz." şekline konuştu.

"Salgından önceki Ramazan farklıydı"

Ramazan ayında herkesi Şanlıurfa’ya davet eden Süslemeci Şahin Aydın, "Urfa’ya Ramazan ayında ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. Ramazan ayı, bereket ayıdır. Ramazan’da maske ve mesafeye dikkat etmemiz gerekir. Ramazan ayında bolluk bereketlik olur inşallah. İnsanlarda Ramazan ayı öncesi hazırlık başladı. Alışverişler Ramazan ayına göre yapılıyor. Urfa’da alışverişler Ramazan ayı öncesi yapılır. Salgından önceki Ramazan farklıydı. Salgın varken Ramazan, daha sessiz geçiyor. Ziyaretçilerin gelip Ramazan’ı Urfa’da geçirmelerini ve alışveriş yapmalarını isteriz." ifadelerini kullandı.  

"Esnaflarımız, mübarek ayda bol satış yapar inşallah"

Ramazan ayının esnafın umudu olduğunu vurgulayan Esansçı Yılmaz Takar, "On bir ayın Sultanı olan Ramazan ayı, mübarek bir aydır. Hayırlı bereketli ve bol kazançlı bir aydır. Esnafın 11 ayda yaptığı iş, Allah’ın izniyle Ramazan'da daha da bereketlenecektir. Ramazan ayı, esnafın umududur. Esnaflarımız, bu mübarek ayda bol satış yapar inşallah. Bu ayda zenginler fakirlere sahip çıkmalıdır. Bir dahaki Ramazan’a yetişeceğimizin garantisi yoktur. Bütün esnafın umudu, Ramazan ayı ve bayram gecesidir. Ramazan, İnşallah ülkemize, memleketimize ve İslam âlemine hayır ve bereket getirir. Cenab-ı Allah, Ramazan ayında inşallah rahmetini yağdırır." diye konuştu.

"En büyük temennimiz, Covid-19 hastalığının bir an önce bitmesidir"

Kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından işlerinin biraz açıldığını belirten Esnaf Halil Demir, "Salgın bizi çok olumsuz etkiledi. Coronavirus var diye işlerimiz durgunluğa uğradı. Kısıtlamanın kalkmasının ardından müşteriler, yavaş yavaş gelmeye başladı. İnşallah salgın süreci biter ve güzel günler gelir. En büyük temennimiz, Covid-19 hastalığının bir an önce bitmesidir. Kurtuluşa, Fetih Suresi'nin güzel anlamıyla layık olmaya yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız