• DOLAR 32.588
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2414.266
  • ...
Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya yönelik "büyük tehlike" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halevani, "Tapınak Grupları" olarak adlandırılan siyonist örgütlerin, Ramazan’ın 28’ine denk gelen ve Kudüs Günü olarak adlandırdıkları kutlamalar için baskın düzenleme çağrıları yaptıklarını, bu nedenle Mescid-i Aksa’nın büyük tehlike altında olduğunu belirtti.

Tapınak (Heykel) gruplarının, Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân yönünden bölme planlarının uzantısı mahiyetinde Aksa’yı Yahudileştirmek ve işgal etmek için her tarihi veya dini bayramı istismar ettiği kaydedildi.

Halevani, Tapınak gruplarının bu günlerde en aşırılık yanlısı liderlerden yedisinin son seçimlerde mecliste sandalye kazanmasından yararlanmaya çalıştıklarını belirtti.

Tapınak grupları, gençlik örgütlerini ve Yahudi dini okullarını, Ramazan'ın 28’ine denk gelen 10 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek olan Kudüs Günü’ndeki baskının nasıl organize edileceğini görüşmek için bir hazırlık programına davet etti.

Bu etkinlik yarın Kudüs'ün batısında gerçekleşecek. İlk kez Mescid-i Aksa’ya yönelik bir baskın için bu büyüklükte bir hazırlık konferansı çağrısı yapılıyor.

Söz konusu konferans etkinliğinde siyonist rejimin hahamları ve bakanları konuşma yapacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir