• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2478.045
  • ...
Son dönemlerde çocukların gözlerinde kayma arttı çünkü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koronavirüsten dolayı dışarı çıkamayan, arkadaşları ile zaman geçiremeyen çocuklar ev ortamında tablet ve telefon oyunları ile zaman geçiriyor. Bu durum yeni sorunların doğmasına neden oluyor. Uzmanlar son dönemlerde artan şaşılık durumuna dikkati çekiyor..

Koronavirüs döneminde değişen yaşam şekliyle birlikte çocukların çok fazla telefon ve tablet bilgisayar başında zaman geçirdiklerine dikkati çeken Doğu sözlerine şunları kaydetti:

“Bu durum çocuklarda herhangi bir genetik yatkınlık veya bir göz bozukluğu olmamasına rağmen göz kaymalarında artışlara neden oldu. Çünkü göz kasları aşırı yoruldu. Aşırı yorulan göz kaslarının beyin ve sinir sistemi ilişkisi zayıfladı. Bu durumdan dolayı yeni tür bir göz kayması ortaya çıktı. Bu tür kaymaların tedavisi çok zor. Bildiğimiz göz kapaması ya da gözlük tedavileri fayda göstermiyor. Çocuklarınızı elinizden geldiği kadar tablet ve telefondan uzak tutun. Online dersin dışında çocuklarınıza daha az teknolojik aletleri verin.”

Kontrol şart!

Her tespit edilen şaşılığın mutlaka doktor kontrolü altında olması gerektiğini söyleyen Mehmet Bülent Doğu, “Şaşılık genelde tedavi gerektirir. Şaşılığın geçici olacağına dair bazı yanlış kanaatler var. Çocuk okul çağına geldikten sonra ameliyat bir seçenek olmadığı gibi kaymaların oluşturduğu göz tembelliğinin de tedavisi çok güç olmaktadır. Herhangi bir şikayeti olmayan çocuğa bile altıncı aydan itibaren mutlaka göz kontrolü yapılmalıdır” uyarısında bulundu.

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir