• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
İdlibli aileler briket evlerine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İDLİB

İdlib'de yapımına başlanan 5 bin briket evin çalışmalarına devam eden  Kızılay, ilk olarak Sarmada ilçesinin Meşhed Ruhin bölgesinde dörtlü bloklar halinde brüt 38 metrekarelik bin 290 briket evin ilk etap çalışmasını tamamladı.

İNSANLAR KALICI ÇÖZÜMLERE BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYOR

Sermada ilçesindeki briket evlerin açılış töreninde, tamamlanan evlerden 748'ine aileler yerleştirilmeye başlanırken, kalan 540 briket evin yapım çalışması devam ediyor. Törende proje bölgesinde ayrıca çocuk oyun parkı ve sağlık ocağının da açılışı yapıldı. Briket evlerin açılış töreninde konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Bugün Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Türkiye'deki insani yardım kuruluşlarımızın tamamının desteği ile başlatılmış olan bu kalıcı konut seferberliğinde insanlar kalıcı çözümlere bir adım daha yaklaşıyor." dedi.

MEŞHED RUHİN BRİKET EV PROJESİ

Meşhed Ruhin Briket Ev Projesi kapsamında yapımı tamamlanan briket evler; 2 oda, mutfak, avlu ve tuvalet/duştan oluşuyor. Briket evlerin yer aldığı bölgede temiz su ihtiyacı olduğu göz önüne alınarak, evlerde foseptik çukur ve temiz-atık su hatları gibi kalıcı altyapı sistemleri oluşturularak hijyen ihtiyacının giderilmesi hedefleniyor. Proje bölgesinde 22 derslikli okul da bulunuyor. Oyun parkının da yer aldığı proje bölgesinde bir de sağlık ocağı kuruldu. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir