• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Van'da sertifikalı tohum fidan ve gübre dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın katılımıyla çiftçilere ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, çiftçilere yönelik devletin teşvik ve desteklerinin devam ettiğini belirtti.

Arvas, "7 kalemde ilimizin çiftçilerine, tarım yapan ve ziraat işleriyle ilgilenen vatandaşlara desteğimiz sürüyor. Hibe tohum, ceviz bağı, ceviz fidanlarının ve tohumunun, kuru fasulye, yem bitkileri gibi hayvancılıkla alakalı, hibe desteği 4 milyona yakın bir desteğin çiftçilere sunulduğu programdayız. Van'ın topraklarını suyla buluşturacağız. Ekilmeyen topraklarımızı ekeceğiz." dedi.

Çiftçilere yönelik devlet desteğinin olduğunu hatırlatan Arvas, şunları söyledi:

"Devletimizin güzel destekleri var. Bu yıl bir seferberlik ilan edildi. Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün çok güzel projeleri var. Gerek hayvancılık gerek tarımda gerek se de ceviz, badem alanında güzel çalışmalar var. Hibe desteği yüzde 50'den yüzde 75'e kadar devlet destek veriyor. Bununla birlikte az bir miktarı yani yüzde 25'i çiftçilerimizin cebinden çıkıyor. Sertifikalı ürünlerimizi bölgede yaygınlaştıralım, meyve ağaçları ve bağlarımızı, elma ve ceviz bağlarımızı kuralım. Bununla ilgili devletimizin destekleri, gayretleri, pozitif ayrımcılıkları her zaman vatandaşımızın hizmetinde. Memleketimiz güzel, genç nüfusumuz var, üretelim istihdam oluşturalım, bu şehrin de bir geliri olsun." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir