• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Otizm nedir? Otizm neden dolayı olur?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Sebebi henüz tam olarak belli olmayan Otizm’in ne olduğu merak konusu. Otizm Nedir? Otizm neden dolayı olur? Tedavisi nedir?

OTİZM NEDİR?

Sebebi henüz bilinmese de genetik faktörlerin otizme neden olduğu bilinmektedir. Ayırca ekrekler kadınlara göre daha çok otizm olurlar. Otistik bireylerde beyin çok farklı çalışır. Yüzde 90’ında zeka geriliği görülürken yüzde 10’unda ise üstün zeka özellikleri görülür. Anne karnından başlayan otizm süreci genetik yatkınlıkla birlikte dış etkenlerin de katkısıyla ilerler.

Otizm neden dolayı olur?

*Genetik faktörler

*Yüksek radyosana maruz kalmak

*Genetiği değiştirilmiş ürünler

*Çocukların uzun süre ekrana maruz kalması

*Yetersiz Beslenme

 

Otizm tedavisi nasıl olur?

Otizm tedavisinde erken teşhis ve tedavi büyük önem taşır. Tedavinin amacı otizmli bireyin sosyal ve bireysel yeteneklerini geliştirmektir. Bu amaçla davranışsal eğitim ve özel terapiler uygulanır. Uygulanacak tedavinin aileye uygun olması da önemlidir. Konuşma terapisi, motor yetenekleri artırmaya yönelik terapiler, sosyal ileşim becerisini kazandırmaya yönelik terapiler uygulanan tedaviler arasındadır.

İlaçlar, depresyon, dikkat eksikliği-hiperaktivite, obsesif kompulsif bozukluk gibi otizme eşlik eden durumlarda kullanılabilir.

Otizm tedavisinde ebeveyn eğitimi de son derece önemlidir. Otizm konusunda ailelere destek veren yasal sivil toplum kuruluşları vardır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir