• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Almanya`da İslam`ı Tahrif Girişimleri Hız Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Alman basını tarafından iştahla takip edilen ve her sözü çarşaf çarşaf medyada yer bulan Muhanad Hurşit, "İslam`ı ve Kur`an`ı yüzeysellikten kurtarıp ruhi özüne döndürecek" iddiasıyla bir kitap yayınladı.
"Merhamet Dini İslam, Modern bir dinin temelleri" adlı kitapla İslam`ın temel prensiplerini hedef alan Hurşit, kitapta "İslam`ın çekirdeğini muamelatın değil de, merhamet sahibi bir Tanrı ile diyalog halinde olan insanın oluşturduğunu" iddia ediyor.
 
İslam`ı muharref dinlerle aynı kefeye koydu!
Bütün monoteist (tek tanrılı) dinlerin, sabit vahiy kaynaklarına sahip olmalarına rağmen değişebileceğini, bu gerçeğin Yahudilik ve Hıristiyanlık için geçerli olduğu gibi İslam için de geçerli olduğunu iddia eden Hurşit; Kur`an`daki azap ayetlerini göz ardı ederek "İslam`da azap ile tehdidi" muharref dinlerin muharref rivayetleri ile aynı kefeye koyduğu görüldü.
 
Hurşit, "Bir diktatör ya da zalim bir aşiret reisinin ne olduğu anlaşılmayan ritüelleri yapmayı emrettiği gibi bir Tanrı inancı olmamalıdır. Tanrı bir muhasebeci de değildir ki kimin ne kadar namaz kıldığını, elbisenin veya sakalının ne kadar uzun olduğunu hesaplasın." sözleriyle İslam`ın amel ve ibadet boyutunu önemsizleştirme gayreti içinde olduğunu ortaya koyarak art niyetli olduğunu ele veriyor.
 
Sünnet anlayışında zihin bulandırma amacı güdülüyor
Kur`an`da sadece 80 ayetin hukuk ile ilgili olduğunu, diğer ayetlerin ana temasının insanın Tanrı`yı anlaması/hissetmesi için ruhi bir kitabı oluşturduğunu öne süren Hurşit, İslam`ın şeriat boyutunu görmezlikten gelerek hakkında oluşan soru işaretlerine yenisini katıyor.
 
İslami teolojinin medeni boyutu ile anlaşılması için Mekki ve Medeni ayetlerden yola çıkarak, ikisi arasındaki farkı ortaya çıkarmaya çalıştığını iddia eden Hurşit`in, "Hz. Muhammed (SAV) Mekki ayetlerle temel prensipleri tebliğ ettiğini, Medeni ayetlerle de o prensipleri yedinci yüzyılın imkân ve tecrübeleri ile Arap Yarımadası`nda tesis ettiğini" dile getirerek sünnet anlayışı ve tesettür konusunda zihin bulandırma amacını gütmekle beraber, Kur`an`ın öğretmeni ve uygulayıcısı Hz. Peygamber (SAV)`i Kur`an`dan ayırarak peygambersiz bir Kur`an anlayışını oluşturmaya çalıştığı görülüyor.
 
Hurşit, "Hümanist Kur`an Anlayışını" Ankara`da elde etmiş!
Kitabında, Mekke`deki peygamber ile Medine`deki devlet başkanı arasındaki farkı gözetmeye çalıştığını ifade eden Hurşit, Kur`an`daki hukuk ayetlerinin sadece o zamanla sınırlı olduğunu iddia ederek, kişinin bunun dışındaki ayetleri anlayabileceğini ileri sürdü.
Kitabındaki en ilginç ayrıntı ise "hümanist Kur`an anlayışını" Ankara`daki eğitimi esnasında elde ettiğini söyleyen Hurşit`in, Türkiye`deki bazı medyatik hocaları(!) aratmamasının kaynağı da anlaşılmış oldu.
 
Liberal bir aile eğitimi almış…
Filistinli bir ailenin çocuğu olan Muhanad Hurşit, Beyrut doğumlu olup Suudi Arabistan`da büyümüştür. Kendi deyimiyle liberal bir aile eğitimi alan Hurşit, yükseköğrenimini Viyana`da tamamlar. Kürsü başkanlığı yaptığı Münster Üniversitesi bünyesindeki İlahiyat Fakültesi ise daha din dersi öğretmenlerini mezun vermeden İslam`ı tartışma konusu yaparak ciddi eleştirilerle gündeme geliyor.  (Hasan Kuyuldar / İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir