• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun da katılımıyla otizmli bireyler ile aileleri, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndan Anıtpark’a kadar yürüdü.

"Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü!" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılanlar ellerinde 'Otizm hastalık değil, farklılıktır', 'Farklıyım, farkında mısın?', 'Çözüm elinde, kalbini engelleme', ‘Otizmin farkındayız, çözümünde bir aradayız’ yazılı dövizler taşıdı.

Anıtpark’ta tamamlanan yürüyüşün ardından açıklama yapan Karaloğlu, otizmin eksiklik değil, ayrıcalıklı bir farkındalık olduğunu söyledi.

Erken teşhis ve doğru eğitimle otizmli çocukların gelecekte dünyayı değiştirecek dâhilere dönüşebileceğini belirten Karaloğlu, "Engellilerin eğitilmesi, istihdamı ve işe yerleştirilmesi konularında çok önemli gelişmeler oldu. Sorunlar bitti mi? Elbette ki bitmedi. Hala sorunlarımız var. Onları çözmeye hem merkezi hükümet hem yerelde bizler valilik, belediye, sivil toplum kuruluşları el ele var olan sorunları çözebilecek gücümüz var. Otizmli yavrularımız da onların aileleri de bilsin ki biz her zaman onlarla birlikteyiz, onların yanındayız. Bugün, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, Diyarbakırlı hemşerilerimin de bu yavrularımızın çok özel çocuklar olduğunun farkına varmalarını temenni ediyoruz." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir