• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
Martı Nasıl Kiralanır, Martı Kiralama Ücreti Ne Kadar, Martı nasıl sürülür, Martı nasıl park edilir, Martı uygulaması nasıl yüklenir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elektrikli scooter olan Martı, vatandaşların bir mobil uygulama ile diledikleri yerden başka bir noktaya ulaşmasını sağlıyor. Martı’lar kısa mesafelerde insanların yürümek ve araba kontağı çalıştırmak istemediği ya da trafikte takılı kalıp beklemek istemedikleri yerde devreye giren bir sistem.

Martı Nasıl Kiralanır?
Martı olarak bilinen elektrikli scooterı kullanabilmek için mobil uygulama gerekiyor. Martı kullanmak için İOS ve Android platformlarından ücretsiz mobil uygulamayı indirin.

Martı İOS Uygulamasını İndirmek İçin TIKLAYINIZ
Martı Android Uygulamasını İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Harita üzerinden size en yakın Martı’yı bularak başlayı tıklatın. Scooter üzerinde bulunan barkodu akıllı telefonunuza okutun.

Uygulamadan gelen şifreyi Martı üzerinde bulunan kilidi açmak için girin. Kilit açıldıktan sonra scooter kullanıma hazır olacaktır.

Martı Kiralama Ücreti Ne Kadar?

Yolculuğa başlamak 1,99 TL
Her bir dakika için 0,59 TL

Yolculuğunu bitirmek için scooterı kurallara uygun bir şekilde park etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde cezai işlem uygulanabilir.

Martı Nasıl Kullanılır?
Martıların üzerindeki notta ‘Martı tek kişiliktir, martıyı 18 yaşından büyükler kullanabilir, martı ile toplu taşımaya binmeyin, martıyı kullanırken trafik kurallarına uyun’ ifadeleri yer alıyor. Martıyı hareket ettirmek için ayağınızla iki kez itmeniz ve hızlanmak için ise sağdaki butonu kullanmanız gerekiyor. Fren için ise soldaki düğmeyi kullanabilirsiniz.

Martı Hangi Şehirlerde Var?
Elektrikli bir araç modeli olan Martılar, her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor. Özel bir teknik ekip ile yavaş yavaş Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılmaya çalışılan bu sistem şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Antalya, Eskişehir ve Gaziantep şehirlerinde bulunmaktadır. Basit bir kullanım mekanizmasına sahip olan Martı, yalnızca 18 yaş ve büyükler tarafından kullanılabilmekte.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir