• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Saadet Partisinden İhya Der Kararına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı, Yargı`nın hukuksuz kararlara imza atmayı da aşarak bölgemizde bir kaos ortamı oluşturma gayretinde olduğunu düşündüklerini belirtti. Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay tarafından onaylanmasına tepki gösteren Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı, Yargıtay`ın kararını kınadı.

Yargıtay`ın ortada hiçbir kanıt yokken insanları suçluymuş gibi göstermeye çalışmasını kabul edilemez bir durum olarak gördüklerini ifade eden Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı açıklamasında, "İslami çalışmaları kendilerine esas alan kurum ve kuruluşların temsilcilerini, üyelerini terörist ilan eden ve en ağır cezalarla cezalandıran yargının tarafsızlığına zaten inanmıyoruz. Bu kararın altında da kötü niyet arıyoruz. Bu kararla yalnızca hassas olan bölge insanımızın sokaklara dökülmesi amaçlanmamaktadır; aynı zamanda kaotik eylemlerin yaşanması için de zemin hazırlamaktadır. Dün YSK, bugün Yargıtay. Verilen her iki karar da kaos kokuyordu" ifadelerine yer verdi.

İsrail`i Tel`in Ne Zamandır Suç?
Yargıtay`ın onayladığı kararın hukukla zerre kadar ilgisinin olmadığını vurgulayan Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verildi: "Verilen bu pervasız kararın iddianamesinde derneğin ve dernek yöneticilerinin düzenlemiş olduğu İsrail`i telin mitingleri, Gazze`ye destek mitingleri, Kur`an`a sahip çıkma mitingleri, kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlara yardım ulaştırmak suç kapsamına alınmıştır. Ne Anayasa`nın, ne kanunların, ne kanun hükmünde kararnamelerin, ne tüzüklerin, ne de yönetmeliklerin hiçbirinde bu tür eylemlerin suç olduğu yazılmıyor. İsnat edilen bu suçlamalarla tahakküm olan kişilerin teröristmiş gibi gösterilmesini kasıtlı buluyoruz. Çünkü hiçbir silahlı eyleme katılmamış insanları terörist ilan etmek hiçbir mantığa sığmıyor. Zaten iddianamede de silahlı eyleme katılmaları yerine kutlu doğum, İsrail`i telin, Kuran`a sahip çıkma gibi mitingleri yaptıkları ve katıldıkları yer alıyor. Yargıtay`ın derhal bu yanlıştan dönmesini istiyoruz."

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir