• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Otizme dikkat çekmek için yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğretmen Evi’nden Atatürk Parkı’na kadar devam eden yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan otizmli genç Barış Gayretli, bugünün Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildiğini anımsattı.

Kaygılarla yaşamak istemediklerini belirten Gayretli “Otizm spektrum bozukluğunda erken tanı ve yoğun özel eğitim hayati bir öneme sahiptir. Otizmli bir bireye sahip ailelerin çocuklarının sağlığına, eğitimlerine ve geleceklerine dair endişeleri her zaman olmuştur. Bunların başında da ‘Benden sonra çocuğuma ne olacak’ kaygısı gelmektedir. Özellikle pandemi sürecinde bu endişeler katlanarak artmaktadır. Bizler otizmli bireye sahip aileler olarak artık bu endişelerle yaşamak istemiyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Gayretli “Çocuklarımızın rahat bir nefes alabileceği, eğitim, spor, oyun ve sosyal yaşam ihtiyacını karşılayabileceği yaşam alanlarına olan ihtiyaç kendini iyice hissettirmiştir. Bu anlamda güzel şehrimiz Batman’da bir yaşam merkezinin kurulması özel gereksinimli tüm bireyler ve ailelerine verilebilecek en anlamlı hediye olacaktır.” diye konuştu.

Yürüyüş etkinliğine katılan Vali Hulusi Şahin ise otizmin bir hastalık değil, bir farkındalık olduğunu söyledi.

Vali Şahin “Ben buradan bir söz veriyorum. Başka ülkelerde ve başka şehirlerde de örneklerini gördüğümüz güzel bir yaşam merkezini en kısa sürede, başta otistik bireylerimiz olmak üzere tüm özel gereksinim duyan bireylerimize sunacağız. Bu da benim sözüm olsun. Bu bir farkındalık etkinliği. Otizm bir hastalık değil, bir farkındalık. Nasıl gözümüzün rengi bireyden bireye değişiyorsa, toplumumuzda otistik bireyler de var. Onlar bizim bir parçamız ve onlara hayatı kolaylaştırmak da bizim görevimizdir. Bunun için de elimizden geleni inşallah yapacağız.” dedi.

Etkinliğe; Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Renkli Eller Otistik Bireyler Derneği Başkanı Tevfik Gayretli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek, otizmli çocuklar ve aileleri ile STK temsilcileri katıldı.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir