• DOLAR 32.519
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2489.941
  • ...
Hasta ile Doktor  `Bir aradayız` söyleşisinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 2013 yılının ilki söyleşisinde D.Ü. Çocuk hastanesinde tedavi gören lösemi hastası Yusuf Kaya (6), annesi Funda Kaya ve babası konuk oldu. Doktor, hemşire, Tıp fakültesi öğrencileri ve hastalarla ilgili hizmet birimlerinde çalışan personelin katıldığı söyleşide hasta ve hasta yakını gözüyle görülen eksiklikler, yapılan ve yapılması gereken hizmetler dile getirildi.

Çocuk Hastanesi Lösemi Çocuklar Kliniği sorumlusu Prof Dr Murat Köse, klinikte verilen hizmetler, doktor, hemşire, hasta ve hasta yakını ilişkileri konusundaki hassasiyetten söz etti. Köse, "Bir kliniğimizde tedavi gören çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve hastaneye, doktor ve diğer sağlık personellerine karşı sempatilerini artırmak için bazı şenlikler ve sinema günlerini düzenledik. Sosyal kuruluşların dikkatini çekmek için onlarla birlikte Lösemi Gününde de şenlikle düzenlemeyi düşünüyoruz. 10 yıl önce lösemi tedavisi gören aileleri bir araya getirerek için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"3 Ay çocuğumla odadan çıkmadım"
6 yaşındaki lösemi hastası Yusuf`un annesi Funda Kaya, "Çocuklarımızla yatıp, onlarla kalkıyoruz. Onlarla gülüyor, onlarla üzülüyoruz. Onların durumu iyiyse bizde iyi, kötüyse bizde kötüyüz. Böyle bir ruh hali içindeyiz. 3 aydır çocuğumla birlikte klinikteki odadan dışarı çıkmadım. Çocuğumuz iyi olduğu günlerde diğer annelerle oturup bir çay içmek ve dertleşebilecek bir oda veya mutfak olması iyi olur" şeklinde istek ve duygularını dile getirdi.

Hasta yakını, hasta ve hastane çalışanlar arasındaki resmiyeti kaldırmak ve ilişkilerini geliştirmesi amaçlanan söyleşilerin her Çarşamba günü ayrı bir konu ve konukla ders yılı sonuna kadar devam edeceği belirtildi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir