• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Gürcistan`dan Deriner Barajı`na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ARTVİN - Gürcistan`ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 249 metre gövde yüksekliği ile kemer baraj sınıfında Türkiye`nin 1`inci, dünyanın 6`ncı en yüksek barajı olan Deriner Barajı`nı ziyaret etti.

Hükümet Başkanı Khabadze, beraberindeki Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nugzar Surmanidze, Gürcistan`ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze ile bir dizi ziyarette bulunmak üzere Artvin`e geldi. Khabadze ve beraberindeki heyet, Deriner Barajını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Deriner Barajının gövdesi, üstten aşmalı dolusavaklar, santral binası ve vana odasında incelemelerde bulunan heyet; daha sonra blondin hattına (kablolu vince) binerek, Deriner Barajını havadan ve yakından izleme imkanı buldu. Khabadze, ziyaretçi defterini doldurduktan bu devasa projenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

Aralık 2012 tarihinde hizmete alınan Deriner Barajı, Türkiye`de üretilen hidroelektriğin yüzde 6`sını karşılayacak. Toplam gövde hacmi 3 milyon 400 bin metreküp olan Deriner Barajı`nda 1 milyar 920 milyon metreküp su depolanacak. Yıllık 2 milyar 118 milyon kilowatt.saat enerji üretecek olan baraj, yaklaşık 685 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir