• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
Fotoğrafçılar ayakta kalma mücadelesi veriyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Fotoğrafçılar Odası Başkanı Ekrem Durukan, hızla ilerleyen teknolojiyle paralel geliştirme gösteren dijital fotoğrafçılığın yaygınlaşmasıyla zor günler geçiren fotoğrafçı esnafının, bazı devlet dairelerinin kendi bünyesinde kurdukları Foto Kabinlerle iş yapması sonucu sektörde kan kaybının arttığını ve meslektaşlarının ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

Bazı devlet dairelerinde fotoğrafçı esnafını yakından ilgilendiren ve haksız rekabete yol açan uygulamaların yapıldığını ifade eden Başkan Durukan, "Son dönemlerde yaşadığımız sorunlar yetmezmiş gibi, devlet daireleriyle esnafımız mağdur edilmektedir. Bazı devlet dairelerinde foto kabinler kurularak, o devlet dairesinde işi olan vatandaşların fotoğrafı çekilmektedir. Özellikle tapu ve emniyet müdürlüklerine foto kabinler bulunmaktadır. Devletin işi fotoğraf çekmek değildir. Kamu kurum kuruluşlarının kendi bünyelerinde kurdukları sistemle fotoğraf işi yapması, teknolojiye karşı yaşam mücadelesi veren esnafımıza büyük darbe vurmaktadır" dedi.

Devletin asıl görevinin esnafı korumak olması gerektiğini kaydeden Başkan Durukan, "Anayasa`nın 173. Maddesinde `Devlet esnaf ve sanatkârları korur ve koruyucu tedbirleri alır` demesine rağmen, bizim meslektaşlarımıza yönelik esnafı yok etme politikası izlenmektedir. Devlet eliyle yapılan bu haksızlık giderilmeli ve kamu kurumlarına konulan foto kabinler kaldırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Kayıt dışı fotoğraf çekimi kayıt altına alınmalı
Kayıt dışı fotoğraf çekiminden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Durukan şöyle devam etti: "Kayıt dışı fotoğraf çekimi de kontrol altına alınmalıdır. Fotoğrafı vergi mükellefi olan çeksin. Fotoğrafçı esnafı vergisini muntazaman ödüyor. Ustalık belgesi olmayanlar ile vergi mükellefi olmayanların fotoğraf çekimi engellensin. İstiyoruz ki esnaf ile ticaret yapan ayrılsın. Esnaf sadece esnaf odasına kayıt olsun. Ticaret yapan da ticaret odasına kayıt olsun. Bu şekilde haksız rekabet de söz konusu olmaz. Aksi takdirde günden güne üye sayımız düşüyor." (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir