• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Türkiye'de dijital bankacılık dönemi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor. 1 Mayıs'tan itibaren Türkiye'de bankacılık işlemleri, banka şubesine gitmeden gerçekleştirilebilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yönetmeliği Resmi gazetede yayımlandı.

HIZLI VE RAHAT ERİŞİM

Bankalar, görüntülü görüşmeyle uzaktan kimlik tespiti yapabilecek, mesafeli olarak sözleşme ilişkisi kurulabilecek. Uygulama ile bankacılık hizmetlerine daha hızlı ve rahat erişim imkanı sağlanıyor. Böylece müşteri olma süreci dijital ortamlardan kısa sürede tamamlanacak. Bankalar uzaktan kimlik tespitinde, belirlenen sıkı güvenlik tedbirlerini uygulamakla da sorumlu olacak. Müşteri temsilcilerine bu konuda özel eğitim verilecek. Müşteri ile yapılan görüntülü görüşme uçtan uca güvenli iletişimle gerçekleştirilecek. Bankalar uzaktan kimlik tespiti yaptığı kişileri farklı bir risk profilinde izleyecek. İlave güvenlik ve kontrol yöntemleri uygulanacak.

ŞUBESİZ BANKACILIĞIN ÖNÜ AÇILDI

Yönetmelikle şubesiz dijital bankacılık faaliyetinin de önü açıldı. Böylece mevcut bankaların yanında, yeni nesil bankalara lisans verilecek. Dijital Bankacılık lisanslamalarına imkan sağlayacak düzenleme sene sonuna kadar hayata geçirilecek. Bankalar ile finansal teknoloji, fintech girişimleri bu yeni yapıyı oluşturacak. Kaynak, TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir