• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu: Yeni Sivil Anayasa söylemi gündemde tutulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ötekileştirmeyen, dini değerlere ve toplumsal yapıya zarar vermeyen sosyal devlet anlayışını ve adaleti temel alan anayasal düzenlemenin oluşturulması için ziyaretlerde bulunan Yapıcıoğlu, Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu'nu ziyaret etti.

Yerel ve küresel çapta meydana gelen problemlerin konuşulduğu görüşmede çözüm odaklı çalışmaların oluşmasında toplumsal bilincin önemli olduğu vurgulandı.

Ülke içerisinde bulunan tüm insanların kavmini, inancını, değerlerini ve kültürünü benimseyen ötekileştirmeyen anayasanın oluşturulması kapsamında çalışmalara başladıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, toplumun tüm kesimlerinin uzlaşacağı yeni bir anayasanın imkânsız olmadığını vurguladı.

Yapıcıoğlu, "Bizler yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı o sorunun cevabını verelim. Eğer yeni anayasa ihtiyacı varsa konu hakkında neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Şu an medyanın ve muhalefetin gündeminde yeni anayasa yok. Toplumsal alanda bir talep oluşturabilirsek eğer muhalefette yeni anayasayı gündemine alır. Bizler bu ihtiyacı topluma anlatmalıyız.

367 garabetini yaşadık. Sonrasında anayasa değişikliğine gidildi ve Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi kararlaştırıldı bu sayede o garabeti atlattık. Sonrasında ise İstanbul sözleşmesini Cumhurbaşkanı iptal edemez gibi sorunlar ile karşılaştık. Mevcut anayasa mağdur etmeye devam ediyor. Pek çok alanda yeterince düzenleme yapılmadığı için sorun üretmeye devam edecek. Bu yüzden toplumun her kesiminin bir araya gelerek ortak kararla yeni bir anayasa yapmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yeni sivil anayasanın oluşturulması gerçeğinin farkında olduklarını ve konu ile alakalı medya olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirten Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, "Çok haklı bir çalışma yapmaktasınız. Anayasanın mutlak surette değiştirilmesi lazım. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda samimi olduğuna inanıyorum. Bu konuda Milat gazetesi olarak gerekli çalışmaları ve yardımı yapacağız inşallah." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir