• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Şehid Abdulvahid Kara'nın babası vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami mücadelede yaptığı hizmetler ve fedakarlıkla anılan Şehid Abdulvahid Kara'nın muhterem babası Abuzer Kara, 93 yaşında vefat etti.

Rahatsızlığından dolayı uzun süredir Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Kara, fani dünyadan ahirete irtihal etti.

Kara'nın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından ardından Yeni Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Şehid Abdulvahid Kara Kimdir?

Abdulvahid Kara, 1 Ocak 1969 yılında Şanlıurfa merkeze bağlı Aşağıkören (axveran) Köyü`nde dünyaya geldi. 8 kişilik bir ailenin en büyük çocuğu olan Abdulvahid, köyde ilkokulu eğitimini tamamladıktan sonra ailece Şanlıurfa'ya taşındı. Bir süre oto kaportacılık yapan Şehid Abdulvahid, 1985 yılında Mersin`e gitti.

Mersin`de birçok meslek dalında çalışan Şehit Abdulvahid, burada çalışırken İslami camiayla tanışınca hayatında ciddi değişiklikler oldu. Yaptığı hizmetler ve fedakârlığıyla tanınan Abdulvahid Kara, İslami çalışmalarından dolayı 2 defa yakalanarak hapse mahkûm edildi. Kara, 20 Mayıs 2000 tarihinde yaptığı İslami hizmetleri hazmedemeyen derin güçler tarafından şehid edildi. Yakınları tarafından cenazesi Mersin'den Şanlıurfa'ya getirilen şehid, Şanlıurfa Bediüzzaman Aile Mezarlığında defnedildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir