• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Şahinbey Belediyesi milyonlarca kitap dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitime verdiği destek ile vatandaşın takdirini alan Şahinbey Belediyesi, 2009 yılından bu yana kitap dağıtımı yaparak öğrencileri ve vatandaşları okumaya teşvik ediyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlerin ve vatandaşların her alanda ve her yerde kitaplardan faydalanabilmeleri için 2009 yılından bu yana milyonlarca kitap dağıtımı gerçekleştirdi.

Tahmazoğlu, liselere, ortaokullara, vatandaşlara, berber ve taksi duraklarına, kahvehanelere, gençlik merkezlerinde ve sosyal tesislerde eğitim gören öğrencilere ve kursiyerlere kitap dağıtarak, okumayı teşvik etti.

Öte yandan Tahmazoğlu, Gaziantep’e şehir kütüphaneleri kazandırmak için kolları sıvadı. Türkiye’de örnek gösterilecek kütüphaneler arasında yer alacak olan kütüphane, şehrin okuma alışkanlığı yükünü sırtlayacak.

Gaziantep Üniversitesi karşısına ve Akkent Mahallesinde yapılacak olan kütüphanelerde öğrencilerin ders çalışabilmeleri için her türlü teknolojik imkânlarda sağlanacak.

Gaziantep’e Sahaflar Çarşısını kazandırdı

Tahmazoğlu, tarihi Mecidiye Han’ı restore ederek Sahaflar Çarşısı haline getirdi. Her hafta bir yazar Sahaflar Çarşı’nda öğrencilerle ve okuyucuları ile bir araya geliyor.

Sahaflar Çarşı’nda birçok yayın evinin yanı sıra TÜBİTAK kitaplarının satıldığı satış ofisi de bulunuyor. Şahinbey Belediyesi ayrıca 30 bin öğretmen ve proje okullarında eğitim gören 10 bin öğrencinin yanı sıra Deneyap atölyelerinde eğitim gören 960 öğrencinin bir yıllık dergi aboneliğini de karşılıyor.

Z Kütüphaneler yapılıyor

Şahinbey Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte 60 okula Z kütüphanesi yapıyor. Yeni nesil “Zenginleştirilmiş Kütüphaneler” de öğrenciler eğitim anlamında tüm imkanlara sahip olabilecekler. Z Kütüphaneleri sayesinde evlerinde internet, bilgisayar ve yazıcıları olmayan öğrenciler ödevlerini yapabilmeleri için bu imkanlardan faydalanabilecekler.

8 adet Millet Kıraathanesi yapıldı

Şahinbey Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her ilde, kitaplarla döşeli, içerisinde kahvesi, keki olacak Millet Kıraathaneleri kuracağız. Gençlerimiz, yaşlılarımız buraya gelecek, hem kitabını okuyacak, hem kekini, çayını ve kahvesini ücretsiz alacak' sözleriyle gündeme getirdiği Millet Kıraathaneleri Projesi'ne destek vererek, 8 adet Milet Kıraathanesi’ni vatandaşın hizmetine açtı.

Şahinbey Belediyesi vatandaşların kitap okumaları için kahvehanelere kütüphane yaparak içlerini de kitaplarla doldurdu.

Şahinbey ilçesindeki tüm kahvehanelere yapılan kütüphanelerin yoğun ilgi görmesinin ardından Tahmazoğlu, aynı uygulamanın camilere yapılması yönünde çalışma yaparak cami cemaatinin sadece namaz saatlerinde camiye gelmelerinin dışında boş vakitlerinde de kitap okumaları için içlerinde bir birinden değerli kitapların bulunduğu, binlerce kitaptan oluşan kütüphaneler yaptırdı.

Ayrıca vatandaşların kitap okumaları için berberlere ve taksi duraklarına da kütüphaneler yaparak çok önemli bir projeye imza atan Tahmazoğlu, kahvehaneler, camiler, berberler ve taksi durakları ile sınırlı kalmayarak, Şahinbey ilçesindeki tüm okullara kütüphaneler yaparak öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çalışmalar başlattı.

Tahmazoğlu, her ay düzenlediği ödüllü kitap okuma yarışmalarıyla da öğrencilere çeşitli ödüller verip kitapları sevdiriyor. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir