• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Mersin Umut Kervanından Ramazan ayı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mersin Umut Kervanı Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Derman, Ramazan ayı münasebetiyle tespit ettikleri ailelere gıda yardımında bulunmaları için hayırseverlerden yarım talebinde bulunarak "Dünya Yetimler Günü"nde yetim çocukları giydirmeleri için yardım talebinde bulundu.

Derman, “Mersin Umut Kervanı olarak her ay düzenli bir şekilde ailelerimize ulaşma gayreti içerisindeyiz. İnşallah-u Rahman önümüz Ramazan'dır. Bu Ramazan ayında bize başvuran muhtaç ve yetim ailelere ulaşma gayreti içinde olacağız. Bu vesileyle hayırseverlerimiz bize yardımlarını ulaştırırlarsa zekatları, fitreleri ve sadakaları olsun ulaştırdıklarında inşallah bizler de bunları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız ve onları mutlu edeceğiz ve dualarını alacağız.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının hayır yönünden önemini vurgulayan Derman, “Ramazan rahmet, bereket ve mağfiret ayıdır. Hayırseverlerimiz yardımlarını özellikle bu aya bırakıyorlar. Çünkü bu ayı içerisinde verilen hayır ve hasenatı Allah’u Teala kat kat fazlasıyla yazıyordur. Bu vesileyle İnşallah’u Rahman hayırseverlerimiz ve bu konuda duyarlılık gösterirler ve bu ihtiyaç sahibi olan insanlara bizde ulaşmış oluruz. Nasıl bir doktor bir hastaya muhtaçsa bir hasta da aynı şekilde doktora muhtaçtır, bir zengin fakire muhtaçsa fakir de aynı şekilde zengine muhtaçtır. Hayırseverler eğer fakirler olmazsa belki hayır ve hasenatını veremeyeceklerdir. Bu ayda daha çok birbirinizi kenetlenip daha çok yardımlaşabiliriz.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayına girmeden yetimleri giydirmeyi hedeflediklerini belirten Derman, “Malum her sana Ramazan ayında “Dünya Yetimler Gününde” yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızı giydiriyorduk. İnşallah-u Rahman bu yıl içerisinde de yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızı giydireceğiz yetimler gününde programladığımız şekilde inşallah gücümüz nispetinde ne kadar hayırsever bize ulaşırsa o kadar çocuklarımızın sayısını artırarak onları mutlu bir şekilde bayrama giriş yapmalarını sağlayacağız.” dedi. (İLKHA) 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir