• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Fransa'da okul gezilerine başörtüsüyle katılma yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız Parlamentosu'ndaki Cumhuriyetçiler ve Avrupa Sosyal Demokrat Meclisine üye tüm milletvekilleri sözde "ayrılıkçılık yasası" kapsamında değerlendirilen teklifi 141 oya karşı 177 oyla onaylayarak değişikliği geçirmeyi başardı.

Kararla ilgili olarak Fransız Senatör Max Bresson, "Bugün hepimiz Fransız okulunun tarafsızlığını ve geri kalan öğrencilerin tarafsızlığını savunmak için ayaktayız." dedi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Gironde senatörü Nathalie Delattre ise şu ifadeleri kullandı:

"141'e karşı 177 oyla, okul gezileri sırasında kamu hizmetinin tarafsızlığını güçlendirmek için Brisson/ Delattre değişikliği kabul edildi! Ebeveynlere eşlik etme konusundaki belirsizliğe bir son verelim: Öğretmenlerle aynı rejim."

Delattre bir başka paylaşımında ise, 'Cumhuriyetin, kamu özgürlüklerinin ve laikliğin korunması işte budur. Daha da ileri gitmeliyiz!' ifadesini kullandı.

Daha önce, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron talimatıyla kurulan Fransız İslami İnanç Konseyi (CFCM), Fransa'daki sivil toplum kuruluşları ve derneklerin temsilcilerine ilişkin Fransa'daki İslam'ı "Fransız İslamı"na dönüştürmeleri için bir çerçeve oluşturan "İmamlar Tüzüğü" olarak bilinen tüzüğü Macron'un isteği üzerine onaylamıştı.

Macron ayrıca, Fransız hükümetinin İslami dini derneklerin fiili temsilcisi olarak gördüğü konseyi, geçen Ekim ayında bir "Fransız Cumhuriyeti değerlerine bağlılık bildirgesi" hazırlamakla görevlendirdi.

Ülkedeki Müslüman toplulukların baskı ve zulüm olarak değerlendirdiği yeni uygulamalara karşı tepkileri ise devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir