• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Dahlan HAMAS`ı Karalama Ekibinin Başında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Araştırma Merkezi Müdürü İbrahim Ed-Deravi, Ramallah yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin Mısır`da ikamet eden elemanlarının İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ı karalama ve Filistin halkıyla Mısır halkının arasını açma kampanyası yürüttüğünü söyledi.

Mısır`da yayınlanan El-Yevm Es-Sabi` gazetesine konuşan Ed-Deravi, dağıtılan Devlet Güvenlik biriminin Filistin halkıyla Mısır halkının arasını açmaya çalıştığını ve bu iş için Mübarek rejimi kalıntısı gazetecileri kullandığını ifade etti.

"Mısır`da yaklaşık 4 bin civarında Koruyucu Güvenlik birimi elemanı yaşıyor ve bunları Muhammed Dahlan ile birlikte Gazze`den kaçan bazı Filistinli liderler yönetiyor" diyen Ed-Deravi, bu kişilerin Hamas Hareketi`ni karalama kampanyası yürüttüklerini söyledi.

Hamas Hareketi`nin hakkında iddia edilen haberleri defalarca yalanladığına dikkat çeken Ed-Deravi, kimliği bilinmeyen kaynaklara dayanarak söz konusu haberleri yayınlamanın doğru olmadığını ifade etti.

Mısır`da bazı basın-yayın organları son dönemde Hamas Hareketi ve askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında kimliğini açıklamadığı kaynaklara dayanarak asılsız haberler yayınlıyor.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir