• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esad`ın Basını`na Karşı `Özgür Basın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Suriye`de Esed yönetiminin kontrolünde bulunan basına karşılık, yayın hayatına başlayan muhaliflerin kurduğu yerel gazete ve dergiler ``Özgür basın`` olarak tanımlanıyor.

Mart 2011`de başlayan olaylarla birlikte, Suriye rejiminin karartma kampanyalarına direnen ``Özgür basın``, ülkede yaşanan olayları gün yüzüne çıkarmak için çıkardığı gazeteleri Suriye`nin pek çok yerinde dağıtıyor.

Ülkede yaşanan insan hakları ihlallerini dünya kamuoyuna duyurmayı hedeflediklerini belirten aktivistler, sağlıklı haberleşme ve iletişimin sağlanması için basın üzerindeki devlet tekelinin kalkması gerektiğini vurguluyor.

Köy ve kentlerdeki gazete ve dergiler arasında, Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan)`nın yayın organı ``el-Ahd``, 15 günde bir çıkan ve Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) adına yayın yapan ``Hürriyete Doğru``, Şam`ın Dareya bölgesi`nde haftalık yayınlanan ve Yazı İşleri Müdürü Ahmed Halid Şehade`nin 12 Mart`ta hayatını kaybettiği ``Ülkemin Üzümü``, Şam`ın Cobar bölgesinde aylık olarak yayınlanan ``Rüşd``, haftalık yayınlanan ve ülkenin kuzey bölgelerinde dağıtılan ``Şam``, Kuneytra Devrim Komuta Konseyi tarafından çıkarılan ve ülkenin güney bölgelerinde dağıtımı yapılan ``Satılmış Golan``, haftalık yayınlanan ve Haseke, Rakka ve Deyru`z-Zor illerinde dağıtılan ``Köprü`` ve haftalık ``Zeytin`` gazeteleri yer alıyor.

Şam Gazetesi`ne yoğun ilgi

Suriye`de dağıtımı yapılan Şam Gazetesi`nin Müdürü Abdullah Bessam,  yaptığı açıklamada, ``Gazete 6. baskıdan sonra vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilmeye başlandı. Dağıtımın gecikmesi durumunda da okuyucular, gecikmenin nedenini sorarak gazeteyi bekledikleriyle ilgili mesajlar alıyoruz`` dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir