• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şaka Değil Soykırım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Tüm dünyada ‘şaka günü’ olarak bilinen 1 Nisan’da ilginç bir protestoya imza atılacak. Sivil Toplum Kuruluşları 1 Nisan’da Beyazıt Meydanında toplanacak ve “ŞAKA DEĞİL SOYKIRIM” diyerek Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmünü protesto edecek.

YÜZLERCE STK DESTEK VERECEK

İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “1 Nisan 2017 tarihinden itibaren Çin yönetimi Doğu Türkistan’da sistematik gözaltılara başladı. 2014 tarihinden itibaren devasa arazilere kurulan kamplar, II. Dünya Savaşı Nazi kamplarının günümüz uygulamasından farklı değil. Doğu Türkistan’da yaşanan bu zulümleri tüm dünyaya duyurmak için aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı, AGD, Yedi Hilal, Cihannuma, Özgür-DER, Hukukçular Derneği, İletişim Platformu, AKDAV, ÖNDER, UMHD, Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği gibi kuruluşların ve çok sayıda STK’nın da bulunduğu Doğu Türkistan Platformu, etkinlikler düzenleyecek. Platform, dünyada “şaka günü” olarak farklı bir biçimde hatırlanan 1 Nisan’da “ŞAKA DEĞİL SOYKIRIM” başlığı altında etkinliklerini düzenleyecek, tüm dünyaya toplama kamplarının kapatılması için çağrıda bulunacak.” İfadelerine yer verildi.

81 İLİN TAMAMINDA EŞZAMANLI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Açıklamanın devamında, “Eylemler çerçevesinde konferanslar düzenlenecek, fotoğraf sergileri açılacak, basın açıklamaları yapılacak ve sosyal medya etkinlikleri gerçekleştirilecek. Programların startı İstanbul’da yapılacak olan basın açıklamasıyla verilecek. Etkinliklerin tamamı, hem İstanbul’un tüm ilçelerinde hem de 81 ilin tamamında eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek. “Yarın saat 11:00’da Beyazıt Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan fotoğraf sergisi ve basın açıklamasına aktif katılımlarınızı bekleriz” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir