• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
​HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Talebimiz erken seçimdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP 31 Mart 2019 yerel seçiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle Mardin'de "Halkların İradesi İçin Adalet” başlıklı forum düzenledi.

Foruma HDP Genel Başkanı Mithat Sancar ve görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk konuşmacı olarak katıldı.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine yönelik kapatma davasına değinerek,  “Bu iddianame Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasında hazırlanmadı,. Bu iddianame yetkin, adil hukukçular tarafından hazırlanmadı. İktidarın küçük ortağının genel merkezinde hazırlandı ve sarayda son şeklini aldı, oradan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına havale edildi.” ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin siyasi dengelerine etki etme gücümüzü kullanacak yolu belirledik"

Sancar, "Eninde sonunda sandıklar gelecek, ister erken seçim, ister zamanında... Bizim talebimiz erken seçimdir. Hangi tarihte yapılırsa yapılsın Türkiye’nin siyasi dengelerine etki etme gücümüzü sonuna kadar kullanacak yolu da belirledik. Tekrarlayayım, temel hedefimiz, Türkiye’de seçimler başta olmak üzere siyasi dengeleri temelden etkilemek, hatta belirlemektir. Bu iki hedefle HDP’yi savunmak ve yaşatmak ve Türkiye’nin siyasi dengelerine ağırlığımızı koyacağız." ifadelerini kullandı.

Salondaki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini işaret ederek  Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolara değinen Sancar, "Boğaziçi Üniversitesi’nin öğrencisiyle, öğretim elemanıyla ortaya koyduğu onurlu duruş ve kararlı direniş hepimize örnek olsun. Birlikteyiz, adaletsizliğe, baskıya karşı aynı yolu yürüyoruz." diye belirtti.

Ahmet Türk de konuşmasında, HDP'ye yönelik kapatma davasına değinerek, "Birçok partimiz kapatıldı ama demokrasiye inanan emekçiler, sosyalistler, demokratlar gelecek için birlikte mücadele etmeyi esas alan bir yaklaşım içinde oldular.  Seçeneksiz değiliz, çaresiz değiliz, biz yaratıcıyız." İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir