• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Suriyeli Zeynep’in yüzü gülüyor  SICAK BİR YUVAYA KAVUŞTU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İDLİB

Sadakataşı Derneği, kardeşine anne ve babalık yapan 12 yaşındaki Zeynep Aşık ve ailesini briket eve yerleştirtildiğini duyurdu.

SOBA VE YAKACAK İHTİYAÇLARI DA KARŞILANDI

Sadakataşı Derneği Suriye çalışmaları görevlisi Hüseyin Kumru, haberi gördükten sonra Zeynep ve ailesi için harekete geçtiklerini söyledi. Kumru, "Hijyenik olmayan koşullarda yaşayan Zeynep ve ailesini, İdlib’in Kelbit bölgesinde inşa ettiğimiz briket evlerden birine yerleştirdik." dedi. Sadakataşı Derneğinin ailenin ev eşyaları, gıda, soba ve yakacak ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Kumru, Zeynep’in en büyük hayali olan okuma arzusunu da bölgede inşa edilen okulun açılışıyla gerçekleştireceklerini belirtti. Suriye’de rejim ve destekçilerinin saldırıları sonrası, nispeten güvenli bölge olarak gördükleri Türkiye sınırına Zeynep gibi yüz binlerce sivilin sığındığını ifade eden Kumru, "Sivillerin yaşamış olduğu barınma sorununun çözümü için, 19 farklı bölgede toplamda 3 bin 500 briket evden oluşan toplu konut projeleri sürdürülüyor. Bu evlerden 20 bin civarında sivil faydalanacak.​​​​​​​ Ayrıca insanların ihtiyaçları doğrultusunda cami, okul ve park da yapıyoruz." şeklinde konuştu.

“YALNIZ OLMADIĞIMI HİSSETİM”

Zeynep Aşık, bir eve yerleştikleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Daha önce çadırda yaşadıklarını, yardım alamadıklarını, kışın da su altında kaldıklarını dile getiren Aşık, "Sadakataşı Derneği bizi briket eve taşıdı. Tüm ihtiyaçlarımızı temin etti. Teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Burada okula da gideceğini belirten Aşık, Türkiye’den kendisine yardım ve mektup gönderenler olduğunu, yalnız olmadığını hissettiği için çok sevinçli olduğunu sözlerine ekledi.

“ZEYNEP 12 YAŞINDA AMA 25 YAŞINDAKİ BİRİSİ GİBİ”

Akciğer hastalığı ve kalp yetmezliği bulunan 77 yaşındaki dede Ahmet Aşık, "Zeynep 12 yaşında ama yaptığı iş 25 yaşındaki birisi gibi. Kardeşlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Onlara annelik ve babalık yapıyor." ifadelerini kullanmıştı. Yataktan kalkamadığını, çalışacak gücü olmadığını dile getiren dede Aşık, torunlarına iyi bir yaşam sürmeleri ve eğitim desteği sağlanması için yardım çağrısında bulunmuştu. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir