• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Botan Çay’ı üzerinde inşa edilen HES ile Çetin Barajı işletmeye açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Botan Nehri havzasında yağışlar ile birlikte son zamanlarda Botan Çay’ına gelen su miktarları artış göstermesi nedeniyle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“15 Nisan olarak kabul edilen feyezan başlangıç döneminin bu yıl mart ayı içinde olacağı tahmin edilmekte olup mart veya nisan ayı içinde baraj gölünün dolması beklenilmektedir. Bu nedenle gelen suya bağlı olarak mart-nisan -mayıs -haziran aylarında normal işletme şartları dışında kontrollü olarak baraj kapakları açılarak mansaba su bırakılması muhtemel görülmektedir.”

Can ve mal kayıplarının oluşmaması için vatandaşların Botan Çayına yaklaşmamaları, dikkatli olmaları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımız tarafından feyezan dönemi olan 1 Mart-30 Haziran tarihleri arası ve yaz aylarında piknik yapma, serinlemek ve benzeri faaliyetlerde bulunmak gayesiyle Botan Çayı kenarı sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple nehir yatağında su seviyesini de yükselebileceği dikkate alınarak herhangi bir can ve mal kayıplarının oluşmaması için vatandaşlarımızın Botan Çayına yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”(İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir