• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2488.604
  • ...
Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaatı ne zaman bitecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yapımına 2013 yılında başlanan 1875 yataklı “Şehir Hastanesi Projesi” henüz tamamlanamazken kent genelinde 6 yeni hastanenin yapımı için proje ve ihale süreçleri devam ediyor.

3 yıl içerisinde tamamlanması beklenen sağlık yatırımları ve 1875 yataklı “Şehir Hastanesi Projesi” ile Gaziantep'e 3 bin 645 yatak kapasiteli 13 yeni hastane inşa edilmiş olacak.

Türkiye’deki en büyük hastanelerden biri olan Gaziantep Şehir Hastanesi’nde inşaat çalışmaları halen devam ediyor.

Temeli 2013 yılında atılmasına rağmen çeşitli aksamalar nedeniyle yıllardır bir türlü bitirilemeyen ve Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaat çalışmalarının tamamlanması ve hizmete açılması isteniyor.

Yapımı uzun süredir devam etmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan Gaziantep Şehir Hastanesi Projesi’nde, projeyi sürdüren konsorsiyum firmalar arasında yaşanan anlaşmazlıklar olduğu iddia ediliyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin son durumu ile ilgili bilgi veren Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki, İLKHA muhabirine, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hastanenin yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Gaziantep Şehir Hastanesi Projesi’nin çok yakından takip edildiğini belirten Tiryaki, Şehir Hastanesi’nin yapımının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

“Firmalardan kaynaklı bir takılmanın olduğunu gördük”

Gaziantep’te göreve başlamadan önce de Şehir Hastanesi’nin inşaat çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Tiryaki, “Şehir hastanesindeki takılmaları görüyordum. Göreve geldikten sonra ilk sorum Şehir Hastanesi'nin durumu oldu. Arkadaşlarımızla ‘Şehir Hastanesi’nin tamamlanması için ne yapabiliriz?’ diye görüştüğümüz ilk konuydu. Firmalardan kaynaklı bir takılmanın olduğunu gördük. Ondan sonraki süreçte de hemen ilimizin valisi ile bu durumu paylaştık. Daha sonra Sağlık Bakanımız ile görüşmemiz olmuştu. Sağlık Bakanımıza hastanenin durumunu ilettik. Sağlık Bakanımızın da şu an hastanenin durumu ile ilgili bilgileri var.” dedi.

“Hastane inşaatının yüzde 50’si bitmiş durumda”

Şehir Hastanesi’nin inşaatının tamamlanmasının firmadan kaynaklı olduğunu ifade eden Tiryaki, “Şu anda baktığımızda inşaatın yüzde 50’si bitmiş durumda. Bir gayretle yaklaşık bir buçuk yılda hastane bitirilebilir. Şu an firmanın bizden ağustos sonu eylül ayı başı gibi bir süre uzatma talebi var. Ancak en son yine Sağlık Bakanlığı ile görüştüğümüzde bu işin takibini yaptıklarını ve bir şekilde bu sorunun da çözüleceğini, hastane inşaatının biteceğini bize müjdelediler.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep’e yeni hastaneler yapılacak”

Sağlık Bakanlığı tarafından inşaat çalışmaları devam eden Şehir Hastanesi’nin yanı sıra kentin farklı bölgelerine yeni hastanelerin yapılacağını bildiren Tiryaki, “İlimizin hastane sağlık altyapısı biraz zayıf ve hastanelerimizin çoğu eski. Sağlık Bakanlığımız bize çok güzel bir alt yapı imkanı sağladı. Nizip ilçesinde 400 yataklı bir Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. İnşallah en kısa zamanda bu hastane bitecek, ilimize büyük bir katkı sağlayacak. Yakın zamanda yine 18 Ocak'ta 25 Aralık Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı, süreç bekleniyor. Bu hastane yapılıp bitirilecek. Şehir Hastanesi gecikse bile bu hastaneler bize ciddi bir takviye olacak. Beraberinde yine Sağlık Bakanımızın bize sözü var. Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin orada 300 yataklı bir ek bina inşaatı için bir çalışma var. Bu hastanede inşallah bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak, bu hastanede ilimize kazandırılacak. Bir anda aslında Gaziantep şaha kalkmış olacak. Tüm bunlara ek olarak sayın bakanımızın kentimizi ziyareti sırasında aldığımız bir söz var. Kuzeyşehir bölgesinde 500 yataklı bir hastane daha yapılacak. Arsa tahsisi yapıldı. Bu hastane 82-83 dönüme yakın bir arazi üzerine yapılacak. Bu hastaneyi de belki Sağlık Bakanlığımız ile görüşüp eğitim ve araştırma hastanesi gibi bir hastane planlayarak ilimizin çok daha ileriye gitmesini inşallah sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatının bir an önce tamamlanmasını istediklerini belirten vatandaşlar ise yapılan çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

“Gaziantep Şehir Hastanesi’nin artık hizmete açılmasını istiyoruz”

Kentteki mevcut hastanelerin hizmet vermede yetersiz kaldığını belirten vatandaşlardan Mehmet Şimşek, “Yaklaşık iki buçuk milyon nüfusa sahip olan Gaziantep’in 1875 yataklı bir hastaneye gerçekten ihtiyacı var. Pandemi sürecinde devlet hastaneleri hizmet vermekte biraz zorlanıyor. Daha önceleri devlet hastanelerinde istediğimiz zaman randevu alabiliyorduk ama pandemi sürecinden sonra hastanedeki yoğunluk ve doktorların belli bir kotada hasta kabul etmesi nedeniyle şu anda istediğimiz gibi randevu alamıyoruz. 1875 yataklı hastanenin Gaziantep'e yapılmasının sağlık açısından iyi olacağını düşünüyorum. Sadece Gaziantep için değil, çevre iller ve ilçeler de bu hastaneden faydalanır. Hastanenin inşaatı bayağı uzun sürdü. Hastanenin 2019 yılının sonunda teslim edilmesi gerekiyordu, şu anda 2021 yılındayız, hastane halen faaliyete geçmedi. Bir an önce bu hastanenin faaliyete geçmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Mevcut hastaneler bayağı yoğun ve kalabalık”

Şehir Hastanesi’nin yapımının çok uzun sürdüğünü belirten Vakkas Akdeniz de, “Hastanenin bir an önce açılmasını talep ediyoruz. Çünkü şehrimizin büyük hastaneye ihtiyacı var. Mevcut hastaneler bayağı yoğun ve kalabalık. Bir an önce hastanemizin tamamlanmasını istiyoruz. Bu virüs nedeniyle hastalarımızın, bir an önce tedavi olabilmesi için hastanemizin hizmete girmesini bekliyoruz. Hastanenin inşaatının tamamlanması ve hizmete açılması iyi olur. Sağlık önemli olduğu için salgın sürecinde bir an önce bu hastanenin açılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep'teki mevcut hastaneler yetersiz kalıyor”

Gaziantep'in iki buçuk milyon nüfusa sahip olduğunu belirten Mehmet Can da şunları söyledi:

“Pandemi nedeniyle yoğunluk olduğundan dolayı Şehir Hastanesi’nin hizmete açılması önemli olur. Birçok ildeki şehir hastaneleri şu anda hizmet veriyor. Fakat kentimizdeki şehir hastanesinin halen tamamlanmaması bizi üzüyor. Gaziantep büyük bir şehir, Şehir Hastanesi'nin bir an önce açılmasını istiyoruz. Gaziantep'teki mevcut hastaneler yetersiz kalıyor. Şehir Hastanesi'ni açılması halk için çok iyi olur.”

“Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılmasını talep ediyoruz”

Yapımı uzun süredir devam etmesine rağmen tamamlanamayan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin artık inşaatının tamamlanmasını ve hizmete açılmasını istediklerini belirten Mahmut Edro ise,  “Gaziantep yaklaşık iki buçuk milyon nüfusa sahip olduğu için Şehir Hastanesinin açılması halk için çok iyi olur. Gaziantep'te hastaneler az sayıda olduğundan dolayı Şehir Hastanesi’nin açılmasını talep ediyoruz. Şehir Hastanesi açılırsa daha iyi olur. Halk da rahatlar. Pandemi sürecinde hastane açılırsa çok daha güzel olur.” diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir