• DOLAR 32.565
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2432.365
  • ...
Evinin girişine asansör yapılan Şefik Gürcü, 6 yıl sonra dışarı çıkabildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Karkamış ilçesinin Çarşı Mahallesinde yaşayan Gürcü, çeşitli hastalıklar nedeniyle 6 yıl önce yürüme yetisini kaybetti. Eşi vefat eden ve kızı Zeliha Gürcü ile birlikte, girişi bir metre yükseklikte olduğu için merdivenle çıkılan kendilerine ait müstakil evde yaşayan Gürcü, yürüyemediği için evden hiç dışarı çıkamadı.

Hastalandığı zamanlarda komşuları tarafından battaniyeye konularak taşınan Gürcü, çocuklarının ise evden taşınma ve giriş kata yerleşme yönündeki tekliflerini geri çevirdi.

Gürcü'nün kızı Zeliha Gürcü, 2 ay önce Karkamış'ta temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e babasının durumunu anlatması üzerine belediye ekipleri evde inceleme yaptı.

İncelemenin ardından belediye ekipleri, evin girişinden dışarı özel asansör yaptı. Asansörün yapılması ile Gürcü, tekerlekli sandalyesi ile 6 yıl sonra dışarı çıkabildi.

Yapılan düzenlemeyle birlikte tekrar dışarı çıkabilen Gürcü, 6 yıl sonra dışarı ilk çıktığında ağladığını belirtti.

Gürcü, “Asansör yapıldıktan sonra dünyalar benim oldu. Bahçeye ve dışarıya ilk çıktığımda ağladım. 6 senedir evden dışarı çıkamıyordum. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Allah razı olsun. Evimin bahçesinde artık istediğim zaman çıkıyor, çay içiyorum, komşularım ile sohbet edebildiğim için çok mutluyum.” dedi.

Zeliha Gürcü ise babasının hastalandığı zamanlarda komşularının yardımıyla battaniye ile evden çıkardıklarını aktardı.

Babasının asansör yaptırılmadan önce eve gelenlere dışarıyı, çarşıyı ve havanın nasıl olduğunu sorduğunu ifade eden Gürcü, asansör yapıldıktan sonra ilk gün bahçeye indiğini ve babasının mutluluğunun yüzüne yansıdığını söyledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir