• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye'nin en büyük mahallesi Diyarbakır'da, İlçe olmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜİK verilerine göre Bağcılar mahallesinin nüfusu 137 bin’e yükseldi. Türkiye’nin en büyük mahallesi olma özelliğinin yanı sıra modern kentleşme konusunda da örnek mahalle konumunda olan Bağcılar sakinleri, daha iyi hizmet alabilmek için mahallenin ilçe olması gerektiğini ifade ettiler.

Bazı ilçelerin nüfusunun 10 binin altında olduğunu söyleyen Hasan Bilik şöyle konuştu: “Bağcılar’ın İlçe olmasını istiyorum. Türkiye’nin en büyük mahallesinde oturuyoruz. Ben Batman Gercüş ilçesine ikamet ediyordum, bizim ilçenin nüfusu bile 4 bin. Buranın 137 bin nüfusa sahip olan mahalle olması garip bir durum. Yani ilçe olursa daha iyi hizmet göreceğimize inanıyoruz. Yetkililerinin gereğini yapmasını bekliyoruz.”

“Bağcıların eksiklikleri var”

Bağcılar’ın mahalle olmasından kaynaklı sorunlarının geç giderildiğini ifade eden Ayşe Elhan da şunları söyledi: “Büyük bir mahalle olduk, artık ilçe olmak istiyoruz. Bağcıların eksiklikleri var. İnternet sıkıntısı var. Biz kaç aydır başvurmuşuz alt yapıda sıkıntı varmış kaç aydır onu bekliyoruz. Kaldırımlar kırık dökük. Sadece ulaşımdan memnunuz, araçlar evimizin önüne kadar geliyor. “

Bağcılar mahallesinin ilçe olmasını isteyen Şehmuz Aydın ise, mahalledeki bütün gençlerin işsiz olduğuna dikkat çekerek, ekonomik sorunların görmezden gelindiğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir